Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Τη Δευτέρα απολογείται για την εμπλοκή του στη ''Μαφία των φυλακών''!

Ανάκριση στον εφέτη ανακριτή

20 Απριλίου 2019 20:54
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Τη Δευτέρα απολογείται για την εμπλοκή του στη ''Μαφία των φυλακών''!

Ούτε λέξη δεν προτίθεται να πει για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δηλώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες στον εφέτη ανακριτή ότι δεν δέχεται την κατηγορία, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να απολογηθεί γι’αυτή. Αντίθετα, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ τους Αλβανούς στον Κορυδαλλό και δεν συνομίλησε ποτέ μαζί τους. Άλλωστε το στοιχείο αυτό προκύπτει και από τη δικογραφία αφού όπως λέει δεν υπάρχει καμία συνομιλία με τα εμπλεκόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να αρνηθεί ότι ζήτησε 2.000.000 ευρώ για να μην παρασταθεί ο εντολέας του και ήδη προφυλακισμένος Γ. Αντωνόπουλος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο. Φέρεται ωστόσο να αποδέχεται ότι ζήτησε 200.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη στο πρόσωπο του Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίο αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο να έχει κρίνει ένοχο ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης τον Αριστείδη Φλώρο.

Στο κρατητήριο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μέχρι την Μ.Δευτέρα!

Σαλός έχει προκληθεί με τη συμμετοχή του γνωστού ποινικολογου στη "Μαφία των Φυλακών" που τελικά φτάσαμε και στη σύλληψη του, την Πέμπτη 18/04/19. Όπως έχουμε ήδη πει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πήρε προθεσμία μέχρι την Μ.Δευτέρα για να απολογηθεί.

Μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο κατηγορείται και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι την Παρασκευή εμφανίστηκαν στο γραφείο του ανακριτή και πήραν παράταση έως τη Μ. Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν. Μέχρι τότε, θα παραμείνουν στο κρατητήριο. Στην πρώτη του δήλωση, μετά τη σύλληψή του, ο κ. Λυκουρέζος είπε «Εγώ και Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν».

Ο κ. Λυκουρέζος συνελήφθη το βράδσυ της Πέμπτης, με τη διαδικασία να έχει χαρακτηριστικά σόου. Ο κ. Παναγόπουλος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του στη Βούλα. «Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω να πω, τίποτα παραπάνω», ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Παναγόπουλου.

Αμφότεροι οι ποινικολόγοι αρνούνται τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση και την απόπειρα εκβίασης και υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους βασικούς κατηγορούμενους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share