Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγικό: 7χρονη πέθανε από αλλεργικό σοκ που έπαθε από οδοντόκρεμα!

Απίστευτη τραγωδία!

19 Απριλίου 2019 12:43
Τραγικό: 7χρονη πέθανε από αλλεργικό σοκ που έπαθε από οδοντόκρεμα!

Τραγωδία στην Καλιφόρνια με 7χρονη κοπέλα, η οποία έχασε την ζωή της μετά από αλλεργικό σοκ που έπαθε από οδοντόκρεμα!

Μέσα από τα χέρια της έχασε την 7χρονη κόρη της Denise Saldate η Monique Altamirano από την Καλιφόρνια, και με αφορμή τη δική της τραγωδία προειδοποιεί άλλους γονείς να μην ξεχνούν να διαβάζουν τις ετικέτες με τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

Το άτυχο κορίτσι εμφάνισε αλλεργική αντίδραση σε ένα συστατικό οδοντόκρεμας.

Η οικογένειά της γνώριζε για την αλλεργία της στα γαλακτοκομικά και πάντα πρόσεχε τις ετικέτες των συστατικών στις οδοντόκρεμες. Αυτή τη φορά, και παρότι ήταν μια οδοντόκρεμα που το κορίτσι θα χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά, δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο.

Όπως περιέγραψε η Altamirano, την κόρη της παρακολουθούσε αλλεργιολόγος από ενός έτους και όλη η οικογένεια πρόσεχε κάθε προϊόν που έμπαινε στο σπίτι. Αλλά η 4η Απριλίου στάθηκε μοιραία.

Μόλις άρχισε να βουρτσίζει τα δόντια της, δίπλα στην έφηβη αδελφή της, κοντοστάθηκε και είπε: «Νομίζω πως παθαίνω αλλεργική αντίδραση στην οδοντόκρεμα». Κι αμέσως, όπως περιγράφει η μητέρα της, τα χείλη της έγιναν μπλε. «Τη σήκωσα και την έβαλα στο κρεβάτι μου. Έτρεξα στο σαλόνι, είπα στην άλλη μου κόρη να καλέσει ασθενοφόρο κι άρπαξα το “EpiPen” (ένεση αδρεναλίνης)» αφηγείται.

Έκανε την ένεση και έδωσε στην Denise και τα εισπνεόμενα φάρμακα που έπαιρνε, και στη συνέχεια της έδωσαν, από την Άμεση Δράση οδηγίες για να της κάνει Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη. Το άτυχο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στις 6 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη New York Post, η οδοντόκρεμα που χρησιμοποίησε το κορίτσι είχε προειδοποιητική ετικέτα για τις πρωτεΐνες γάλακτος που περιείχε, αλλά κανείς δεν την πρόσεξε.

«Να διαβάζετε τα πάντα» είπε η Altamirano. «Μη χαλαρώνετε, μην ντρέπεστε να ρωτήσετε και α διασφαλίσετε πως όλα τα συστατικά είναι οκ. Να είστε τόσο προσεκτικοί για τα παιδιά σας…».

"Το μωρό είχε...": Σοκαριστική αποκάλυψη για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε σκουπίδια στο Αίγιο!

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το νεογέννητο βρέφος που βρέθηκε νεκρό, το πρωί της Πέμπτης, μέσα σε κάδο σκουπιδιών στο Αίγιο. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι το πέταξε η μητέρα του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι το μωρό πέθανε πριν από τέσσερις μέρες. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα γεννήθηκε πριν από έξι μέρες, ενώ εξετάζεται αν πέθανε από ασιτία ή από κάποια άλλη αιτία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 09:40 το πρωί της Πέμπτης στον συνοικισμό Νικ. Πλαστήρα Αιγίου, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, μια εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο εύρημα.

Το μωρό ήταν μέσα σε σακούλα, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δεν άντεξε το σοκ κι έχασε τις αισθήσεις της.

Το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε πως μια 30χρονη γυναίκα γέννησε και πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της γυναίκας, η οποία αρνήθηκε ότι γέννησε, γιατί όπως τους είπε απέβαλε.

Πράγματι, τη Δευτέρα πήγε σε γυναίκα γυναικολόγο. Η γιατρός κατέθεσε στην αστυνομία ότι επισκέφτηκε το ιατρείο της για γυναικολογική εξέταση.

Το βράδυ της Τετάρτης, όμως, πήγε στο νοσοκομείο του Ρίου με ακατάσχετη αιμορραγία. Από εκεί ειδοποιήθηκε εκ νέου η αστυνομία, η οποία όλη νύχτα πραγματοποιούσε έρευνες για να εντοπίσει τη σορό του μωρού.

Η γυναίκα νοσηλεύεται, ενώ έχει διαταχθεί και εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους. Απαντήσεις στις Αρχές κλήθηκαν να δώσουν και οι γονείς της 30χρονης, με τους οποίους μένει στο ίδιο σπίτι, όπως και ο αδελφός της. Όλοι τους υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν τίποτα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κρήτη: Tραυματίστηκε γυναίκα με το καπάκι της χύτρας!

Πένθος στην Εύβοια: Αιφνίδιος θάνατος αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share