Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ξεκινάει σήμερα η δίκη!

Μετά την αναβολή του Φεβρουαρίου!

8 Απριλίου 2019 09:49
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ξεκινάει σήμερα η δίκη!

Τον Φεβρουάριο κανείς από τους 9 κατηγορούμενους δεν είχε προσέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων
Μετά από αναβολή, ξεκινάει σήμερα η δίκη για το "bullying" που φέρεται να βίωνε ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Δικαίωση ζητά η οικογένεια! Tι είπε ο πατέρας του;
Σύμφωνα με το neakriti.gr η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο τελικά η Έδρα ανέβαλε τότε τη δίκη για σήμερα 8 Απριλίου.

Η αναβολή είχε δοθεί λόγω της απουσίας αρκετών - αλλά και σημαντικών - μαρτύρων του κατηγορητηρίου, οι οποίοι δεν παρέστησαν στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση. Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας του άτυχου φοιτητή!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δίκη δε σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του αείμνηστου Γιακουμάκη, η οποία έχει ασκηθεί in rem.
Τι έγινε τον Φεβρουάριο
Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι τότε κανείς από τους 9 κατηγορούμενους δεν είχε προσέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Εντούτοις, άπαντες οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν διά των πληρεξουσίων συνηγόρων τους.

Εκείνη τη μέρα, από τους συνολικά 20 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, προσήλθαν στο δικαστήριο μόνο οι 11. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μία εκ των 9 απόντων μαρτύρων απουσίαζε δικαιολογημένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους μάρτυρες, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θεωρούνται ουσιώδεις, γεγονός που φαίνεται να έπαιξε τότε σημαίνοντα ρόλο για να αναβάλει η Έδρα τη δίκη.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», δήλωσε στην «ΚΡΗΤΗ TV» τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Όντως, εκείνη τη μέρα οι γονείς και η αδελφή του αδικοχαμένου 20χρονου σπουδαστή, που είχαν βρεθεί στα Ιωάννινα για τη δίκη, ήταν εμφανώς καταρρακωμένοι. Τραγική φιγούρα αποτελούσε ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος κρατούσε σφιχτά από το ένα χέρι τη σύζυγό του και από το άλλο την κόρη του. Η εικόνα του πατέρα, που δεν κόβει τα μαλλιά και τα γένια του λόγω πένθους για το πρωτότοκο παιδί του, συγκλόνισε το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια.

Ξέσπασε σε κλάματα ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη!
Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, η οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, η οικογένεια δε διαφώνησε με την απόφαση περί αναβολής της δίκης, καθώς κύριο μέλημά της είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Από τη στιγμή που απουσίαζαν πολλοί και σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα μπορούσε να επιτευχθεί.

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την - ήδη γνωστή από καιρό - πεποίθηση της οικογένειας Γιακουμάκη ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

Ξέσπασε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: "Δεν αποδέχομαι τα όσα μου καταλογίζουν..."

Ο πατέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, θα καθίσει ξανά στο εδώλιο στις 6 Δεκεμβρίου κατηγορούμενος για πρόκληση σωματικής βλάβης και προσβολή της τιμής πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του.

Το περιστατικό είχε γίνει αμέσως μετά τη δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν είχε λάβει μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από τους συμφοιτητές του.

Ο κατηγορούμενος μετά τη μείωση της ποινής πέρασε μπροστά από τον πατέρα του αδικοχαμένου σπουδαστή χαμογελώντας ειρωνικά όπως υποστηρίζει η οικογένεια. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Γιακουμάκη ο οποίος κινήθηκε εναντίον του. (Δείτε εδώ τα πάντα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη)

«Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό αυτό που ζούμε πριν φθάσουν στις Δικαστικές αίθουσες οι κάθε αυτού υπεύθυνοι που ώθησαν για την κατάσταση που εμείς ζούμε σήμερα, να βρεθούμε κατηγορούμενοι, να κατηγορείται ο πατέρας του παιδιού για επίθεση» λέει συγγενής του πατέρα και συνεχίζει: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα».

«Δεν αποδέχομαι όσα μου καταλογίζουν. Συνεχίζουν να λένε ψέματα τέσσερα χρόνια βιώνω με το ψέμα. Δεν χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου αυτή τη φρασεολογία. Στο δικαστήριο θα πω όσα ακριβώς έγιναν εκείνη την μέρα» είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης μιλώντας στο Open.

Παρά την προσπάθεια συμβιβασμού μέσω του εισαγγελέα ο Ανδρέας Γιακουμάκης δηλώνει αποφασισμένος να παραστεί στο δικαστήριο για να ξαναβρεθεί για άλλη μια φορά στον τόπο μαρτυρίου του γιου του και να προσκυνήσει στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος Βαγγέλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share