Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διαβατά: Δεν έχουν τελειωμό οι εντάσεις! Πετούν χημικά στους μετανάστες!

Τι συνέβη;

6 Απριλίου 2019 14:30
Διαβατά: Δεν έχουν τελειωμό οι εντάσεις! Πετούν χημικά στους μετανάστες!

Φαίνεται πως η ηρεμία κράτησε μόνο για λίγο στα Διαβατά. Νωρίτερα, οι μετανάστες άρχισαν να αποχωρούν με πούλμαν και όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά όμως... λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, ξεκίνησε νέα ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών.

Μηνύματα που παραπλάνησαν τους πρόσφυγες!


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αυτή τη φορά βέβαια, στις συγκρούσεις ήταν κυρίως άνδρες μετανάστες, αφού ήδη πολλές από τις οικογένειες! Χαμός στα Διαβατά! Μάχες σώμα με σώμα και χρήση χημικών!

Ξεκίνησαν να αποχωρούν πρόσφυγες από τα Διαβατά!

Σε διαδικασία αποχώρησης από τα Διαβατά άρχισαν να μπαίνουν ομάδες προσφύγων στα Διαβατά. Τι δηλώνει ο Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Ελλάδας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αποχώρησε από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που δέχθηκαν να επιστρέψουν στις δομές τους, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 44 άτομα επιβιβάστηκαν οικειοθελώς, τα οποία θα μεταφερθούν στην Άρνισσα, την Έδεσσα και τα Ιωάννινα. Επιπλέον 30 άτομα περιμένουν να καταγραφούν για να φύγουν.

Ένα βαν βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μεταφέρει όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν σε δομές που βρίσκονται σε κοντινά σημεία. Στον αντίποδα, συνεχίζονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό των προσφύγων και των μεταναστών που παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό.

Τα άτομα συγκεντρώνονται ανά εθνικότητες και παραθέτουν απόψεις για το πώς πρέπει να κινηθούν και αν χρειάζεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων μετά την κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης!

Με ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογράμμισε ότι κανονικά θα εκτελούνται από αύριο τα δρομολόγιατων τρένων στο Σταθμό Λαρίσης μετά την κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού απόμετανάστες!

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τον Σταθμό Λαρίσης, όπου είχαν κάνει κατάληψη από το πρωί της Παρασκευής, διακόπτωντας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Όπως έγινε γνωστό, τα δρομολόγια θα αποκατασταθούν πλήρως από αύριο.

Σοκ στα Διαβατά: Άντρας πετάει στα ΜΑΤ κοριτσάκι χρησιμοποιώντας το ως «ασπίδα»!

Ήδη από νωρίς σήμερα το απόγευμα, τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες, διαμαρτυρήθηκαν, νωρίτερα και ζήτησαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ αυτή την ώρα, στο σημείο, υπάρχουν λιγότεροι από 40 άτομα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share