Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στα Διαβατά! Μάχες σώμα με σώμα και χρήση χημικών!

Πολύ σοβαρά επεισόδια!

5 Απριλίου 2019 14:55
Χαμός στα Διαβατά! Μάχες σώμα με σώμα και χρήση χημικών!

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν και πάλι στα Διαβατά, όταν πρόσφυγες επιχείρησαν εκ νέου να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προχωρήσουν προς την Ειδομένη και να περάσουν τα σύνορα, όπου φήμη που διαδόθηκε γρήγορα ήθελε αυτά να ανοίγουν και να κάνουν την πολυπόθητη μετάβαση στην Ευρώπη.

Ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, αλλά και με τσάντες στους ώμους βρέθηκαν μπροστά από τα ΜΑΤ και με μπροστάρη άνδρα που βρίσκεται στο αναπηρικό αμαξίδιο, επιχείρησαν να τους διαπεράσουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Σημειώνεται ότι πρόσφυγες από τη δομή των Διαβατών με τσάντες στους ώμους βγήκαν από το camp και ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο αριθμός τους έχει φτάσει πλέον τους 2.000 περίπου.

Ένας εκ των προσφύγων έχει ανοίξει πανό που έχει την ελληνική σημαία και γράφει «Βοηθήστε μας. Σας αγαπάμε» ενώ αλλοι φωνάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά «ανοίξτε τα σύνορα».

Σοκ στα Διαβατά: Άντρας πετάει στα ΜΑΤ κοριτσάκι χρησιμοποιώντας το ως «ασπίδα»!

Στα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ, φαίνεται ένας άντρας να κρατάει στα χέρια του ένα μικρό κοριτσάκι και να το χρησιμοποιεί ως «ασπίδα», πετώντας το μπροστά στους άντρες των ΜΑΤ!

Από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Εκατοντάδες μετανάστες κατέλαβαν τις γραμμές στον Σταθμό Λαρίσης. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο.

Να σας θυμήσουμε στη Μόρια: Nεα συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share