Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σοκ στα Διαβατά: Άντρας πετάει στα ΜΑΤ κοριτσάκι χρησιμοποιώντας το ως «ασπίδα»!

Σοκαριστικές εικόνες στα Διαβατά!

5 Απριλίου 2019 13:49
Σοκ στα Διαβατά: Άντρας πετάει στα ΜΑΤ κοριτσάκι χρησιμοποιώντας το ως «ασπίδα»!

Στα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ, φαίνεται ένας άντρας να κρατάει στα χέρια του ένα μικρό κοριτσάκι και να το χρησιμοποιεί ως «ασπίδα», πετώντας το μπροστά στους άντρες των ΜΑΤ!

Από χθες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Εκατοντάδες μετανάστες κατέλαβαν τις γραμμές στον Σταθμό Λαρίσης. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο.

Να σας θυμήσουμε στη Μόρια: Nεα συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών!

Χαμός στα Διαβατά: Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και ΜΑΤ!

Μετανάστες πέταξαν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης - Τρεις προσαγωγές, ζημιές σε αυτοκίνητα.

Πάνω από 500 πρόσφυγες έξω από τη δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα μεταξύ προσφύγων.και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή.

Να σας θυμήσουμε επίσης:Γιατροί Xωρίς Σύνορα: Kαλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες να βάλουν ένα τέλος στον εγκλωβισμό των προσφύγων!

Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Οι πρόσφυγες εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου τηλεοπτικού συνεργείου.

Από το πρωί ομάδες προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, με σκοπό να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με γειτονικές χώρες.

Η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών στο σημείο

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να επιστρέψουν πίσω είτε στις δομές, είτε τα διαμερίσματα, ή τα ξενοδοχεία που ήρθαν καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share