Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εξάρχεια: Επί 3 ώρες γινόταν μάχη τα ξημερώματα!

Βροχή από μολότοφ,πέτρες και δακρυγόνα!

6 Απριλίου 2019 13:10
Εξάρχεια: Επί 3 ώρες γινόταν μάχη τα ξημερώματα!

Νέος γύρος επεισοδίων, με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία -που βρίσκεται σε «πόλεμο» με το λιμενικό για την προχθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων κατά λιμενικών στα Εξάρχεια-, η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 23.30 και επικεντρώθηκε στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Νύχτα θρίλερ στα Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικούς και τους πήραν τα όπλα!


Συγκεκριμένα, μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το προαύλιο του ΕΜΠ και για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που «στρατοπεδεύει» στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες και απωθήθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης.

Παρά ταύτα, οι ρίψεις μολότοφ συνεχίστηκαν -με μικρά... διαλείμματα- μέχρι τις 2:30.

Κατά τα επεισόδια δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή φθορές, ούτε έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.

Σκηνές από ταινία στο κέντρο της Αθήνας: Πυροβολισμοί στα Λιόσια

Νύχτα τρόμου ήταν η χθεσινή στην Αθήνα με δύο σοβαρά περιστατικά σε Εξάρχεια και Ανω Λιόσια, αλλά μια μία ανατίναξη ΑΤΜ στο Φάληρο.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο... άβατο των Εξαρχείων. Όλα ξεκίνησαν όταν 7 άνδρες του Λιμεναρχείου Πειραιά με την συνδρομή Εισαγγελέα μετέβησαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού, στα Εξάρχεια. για κατ' οίκον έρευνα, όπου ανακάλυψαν 1,5 κιλό χασίς και ένα πιστόλι, ενω συνέλαβαν και δύο γυναίκες.

Να σας θυμίσουμε:Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας με μία νεκρή!


Το κλιμάκιο δέχθηκε επίθεση από 40 περίπου αντιεξουσιαστές οι οποίοι ειδοποιήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν οι δύο από τους επτά λιμενικούς, ο ένας να δεχθεί τρεις μαχαιριές στον μηρό, ο δεύτερος να δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο. Οι αντιεξουσιαστές απέσπασαν από τους λιμενικούς τα ιδιωτικά τους όπλα, και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Οι δυο τραυματίες μετέβησαν με δικό τους όχημα στο ναυτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με την μία από τις γυναίκες που είχαν συλλάβει .

Το Υπουργείο Ναυτιλίας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα επαίνεσε τους λιμενικούς του και έκανε λόγο για «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν για «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη».

Σκηνές… «φαρ ουέστ» στα Ανω Λιόσια με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών


Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε άλλο σημείο της Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ανω Λιωσίων. Όλα ξεκίνησαν όταν περιπολία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε κλεμμένο όχημα στη λεωφόρο Φυλής στα Άνω Λιόσια και αμέσως έκανε σήμα για ακινητοποίησή του.

Εντός του οχήματος επέβαιναν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα άτομο πυροβόλησε πολλές φορές σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Η καταδίωξη που ξεκίνησε από τη λεωφόρο Φυλής και κατέληξε πίσω από από το γήπεδο του Ακράτητου. Λίγο αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και ο οδηγός του τράπηκε σε φυγή μέσα στα χωράφια. Λόγω του σκότους δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του. Ο συνοδηγός και δράστης των πυροβολισμών συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Το όχημα είχε κλαπεί την Τετάρτη από την περιοχή της Πετρούπολης και εξετάζετα η συμμετοχή του σε τυχόν παράνομες πράξεις.

Εκρηξη ΑΤΜ στο Φάληρο

Το τρίτο περιστατικό κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν περιελάμβανε πυροβολισμούς και μαχαιρώματα, αλλά μια έκρηξη ΑΤΜ στο Φάληρο, με τους δράστες να διαφεύγουν με άγνωστο ποσό.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ που βρισκόταν σε προαύλιο σούπερ μάρκετ στην οδό Τερψιθέας και διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share