Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024

Όταν τα μαχητικά από την άσκηση "Ηνίοχος" πετάνε πάνω από την Ακρόπολη! (Video)

Σε εξέλιξη η πολυεθνική αεροπορική άσκηση!

5 Απριλίου 2019 20:09
Όταν τα μαχητικά από την άσκηση

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση "Ηνίοχος" είναι σε εξέλιξη και οι εικόνες απο τις πτήσεις είναι μαγικές! Οι εικόνες με τα μαχητικά που πετάνε πάνω από την Ακρόπολη είναι φανταστικές!

Διέλευση πάνω από τον εναέριο χώρο της Αθήνας πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης "Ηνίοχος 2019" που διεξάγεται από την αρχές του μήνα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τα μαχητικά αεροσκάφη τη στιγμή που περνούσαν πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και κοντά στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Στον σχηματισμό των αεροσκαφών συμμετείχαν ένα Mirage 2000, ένα F-35, ένα Tornado, ένα F-4 Phantom και τέσσερα F-16.

Δείτε ακόμα: Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν τα F-35!

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου, σύμφωνα με το protothema.

Η άσκηση διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε βίντεο και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Να σας θυμίσουμε: Φωτογραφίες από τη στιγμή της έκρηξης σε στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς!

"Ηνίοχος 2019": Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από την Ακρόπολη!

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισαν στους Αθηναίους τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσχισαν τον αττικό ουρανό από τις 18:20 έως τις 18:30, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».

Τα βλέμματα έκλεψαν τα ολοκαίνουργια F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας που πέταξαν δίπλα σε F-16 Block, F-4 Μιράζ-2000, Τορνέιτο, Φάντομ, τα «ιπτάμενα ραντάρ» EMB-145H AEW&C και AAR Tankers.

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Να σας θυμίσουμε :Αθήνα: Άσκηση για σεισμό σε πραγματικές συνθήκες! Πότε θα γίνει;

Η άσκηση εξελίσσεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Δείτε τις φώτος:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπολοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share