Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021

"Ώρα της γης": Όταν τα φώτα "έσβησαν" στην Ακρόπολη!

Μαγεία!

30 Μαρτίου 2019 21:50

Κάθε χρόνο για λίγη ώρα σβήνουν τα φώτα σε όλο τον κόσμο και αυτό το αποκαλούν "Ώρα της γης"! Δείτε την Ακρόπολη όταν και εκείνη με τη σειρά της έσβησε τα φώτα για να συμμετάσχει στην παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή!

Από το Σίδνεϋ έως τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, πόλεις και μνημεία σε όλον τον πλανήτη έσβησαν τα φώτα τους στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με πρωτοβουλία του WWF, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Δέκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Νωρίτερα έκλεισαν για μια ώρα και τα φώτα της Ακρόπολης

Ακρόπολη

Γιατί η Ακρόπολη έχει αντοχή στους σεισμούς!

Ακρόπολη

Ακρόπολη

Εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν την ανάσα! - Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου φωτίζει την Ακρόπολη!

Εμβληματικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν... στο σκοτάδι! - Τι θα συμβεί το Σάββατο;

Ακρόπολη

Ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα βυθιστούν στο σκοτάδι στην καθιερωμένη «Ώρα της Γης» το Σάββατο (30.03.2019).

Η πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» που πραγματοποιείται τέλος Μαρτίου, γίνεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης που τα τελευταία χρόνια «χτυπιέται» από παντού. Εξαίρεση φυσικά δεν θα αποτελέσει η Ελλάδα, καθώς σε κορυφαία μνημεία θα σβήσουν τα φώτα.

Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (30.03.2019) δεκάδες μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Πύργος του Άιφελ, η ‘Οπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, οι ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, ο ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, θα βυθιστούν στην κυριολεξία στο σκοτάδι.

Ακρόπολη

Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα το Σάββατο από τις 20.30 ως τις 21.30 στέλνοντας με αυτό τον τρόπο αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Στην Ελλάδα εκτός από διάφορα ιστορικά μνημεία και κτίρια στο σκοτάδι θα βυθιστεί και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία σε έναν από τους διαδρόμους του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη συγκεκριμένη κίνηση.

Να σημειωθεί πως η «Ώρας της Γης» (Earth Hour) ξεκίνησε ουσιαστικά το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν περίπου δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά.

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share