Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν την ανάσα! - Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου φωτίζει την Ακρόπολη!

Εικόνες που προκαλούν δέος!

20 Φεβρουαρίου 2019 09:49
Εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν την ανάσα! - Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου φωτίζει την Ακρόπολη!

Πανσέληνος ήρθε να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο μαγικά και οι παρακάτω εικόνες πραγματικά προκαλούν δέος!

Το απόγευμα της Τρίτης ο ουρανός «φωτίστηκε» με την δεύτερη υπερπανσέληνο του 2019 να δημιουργεί συγκλονιστικές εικόνες.

Οι εικόνες του Άλκη Κωνσταντινίδη για το πρακτορείο Reuters αποτυπώνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη μαγική εικόνα στον ιερό λόφο της Ακρόπολης.

Η πανσέληνος που εμφανίζεται σίγα σιγά πάνω από τον Άρειο Πάγο.

Δεν ήταν βέβαια μόνο στην Ακρόπολη οι εικόνες εντυπωσιακές, αφού η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου «θάμπωσε» με τη λάμψη και την ομορφιά της όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου.

Μάλιστα, το βίντεο του Global News την κατέγραψε πάνω από τις ακτές της Εύβοιας.

Η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη υπερπανσέληνος ή υπερσελήνη για το 2019. Η πρώτη είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο άλλη μία στις 21 Μαρτίου.

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι όρος επιστημονικός, αλλά δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share