Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής! (PHOTOS)

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Μαΐου και ώρα 11 το πρωί όπου θα συνεχιστεί η διαδικασία.
Άρση περιοριστικών όρων
Την αντικατάσταση του κατ’ οίκον περιορισμού ζήτησε ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για τον εντολέα του καθώς τον εμποδίζουν και από τα καθήκοντα του αλλά τον εμποδίζουν και από το γεγονός να έρθει σε συνεννόηση με τους συνηγόρους του.
Αντικατάσταση του ίδιου όρου του κατ’ οίκον περιορισμού δηλαδή, ζήτησε και μέσω του συνηγόρου της η Ελένη Ζαρούλια ο οποίος πρέπει όπως είπε να εγκαταλείπει να πάντα για να πηγαίνει στο σπίτι της και να την ενημερώνει για την εξέλιξη της δίκης.
Ο Συνήγορος του κ. Κουκούτση ζήτησε την άρση των περιοριστικών όρων του εντολέα του (κατ’ οίκον περιορισμός), που του επιβλήθηκε στις 6/6/2015.
Όπως είπε ο συνήγορος, ο κ. Κουκούτσης δεν έχει τρόπο να βιοπορίζεται, πρέπει να εργαστεί είναι οδοντίατρος. Πρότεινε ως εκ τούτου να μπει ένας περιοριστικός όρος με τον οποίο να εξασφαλίζεται η παρουσία του στο δικαστήριο και να βιοπορίζεται παράλληλα. Άρση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί, να μη συμμετέχει δηλαδή σε καμία δημόσια συνάθροιση ζήτησε και ο Μιχάλης Αρβανίτης, καθώς όπως είπε μπορώ να μιλάω μόνο στη Βουλή.
Τέλος, αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον κ. Γρέγο ζήτησε και η συνήγορος του καθώς του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση σε δημόσιες συναρθροίσεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του στην επιτροπή ελληνισμού διασποράς της Βουλής, δεν μπορεί να βγει στο εξωτερικό για να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.
Σε ό,τι αφορά την αίθουσα η πρόεδρος της έδρας πέταξε και πάλι το μπαλάκι στον υπουργό, καθώς όπως τόνισε αν το υπουργείο δικαιοσύνης διαθέτει κάποια άλλη αίθουσα για το μεσοδιάστημα μέχρι τον Σεπτέμβρη δηλαδή που θα είναι έτοιμη η αίθουσα του εφετείου, εμείς θα μεταφερθούμε αμέσως.
Ωστόσο μέχρι τότε οι συνεδριάσεις θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Απουσίαζε η ηγετική ομάδα της Χ.Α.
Απόντες ήταν για ακόμα μια φορά από τη τρίτη συνεδρίαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού τα ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Ιωάννης Λαγός και ο Νίκος Μίχος ενώ παρόντες ήταν μόνο ο Δημήτρης Κουκούτσης, ο Μιχαλης Αρβανίτης, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας ο οποίος έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή προ πολλού.
Παρών ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 και έκτοτε ξεκίνησαν οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Στο δικαστήριο παρόντες ήταν και οι γονείς του άτυχου μουσικού οι οποίοι παρακολουθούσαν την συνεδρίαση που ξεκίνησε με την ανάγνωση των κατηγορουμένων, καθώς συγγενείς και φίλοι αλλά και αλλά θύματα επιθέσεων όπως και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Παράσταση Πολιτικής αγωγή
Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά και άλλων κατηγορουμένων για ψυχική οδύνη από τη δολοφονία του μουσικού καθώς και σε βάρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του 2012 για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, από τη δράση της οποίας προήλθε η δολοφονία, ζητώντας το ποσό των 44 ευρώ από τον καθένα με επιφύλαξη.
Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά μελών και βουλευτών που είναι κατηγορούμενοι, δήλωσαν και Αιγύπτιοι ψαράδες στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας, που δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση τον Ιούνιο του 2012, η οποία ήταν οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή, ζητώντας χρηματική εγγύηση του ποσού των 40 ευρώ από τον καθένα ξεχωριστά για ηθική βλάβη, με τους συνηγόρους να υποστηρίζουν πως αν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση δεν θα είχε γίνει επίθεση. Επίσης παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν και θύματα μέλη του ΠΑΜΕ.
Παράσταση πολιτικής αγωγής ζήτησε και η μητέρα του Παύλου Φύσσα ομοίου περιεχομένου με τον σύζυγο της.
Στο δικαστήριο εκφωνήθηκαν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες Α, Β, Γ, Δ, Ε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Συνήγορος του κυρίου Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας δήλωσε πως υπάρχουν δικονομικές αντιρρήσεις που έχουν να κάνουν με την παράσταση της πολιτικής αγωγής.
Ενώ η συνήγορος του κ. Μπούκουρα τόνισε πως δεν αποδέχεται τον μάρτυρα του Δ, ζητώντας την φυσική του παρουσία.
Διακοπή της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Ιωάννη Βασίλειου Κομιανού οι οποίοι ορίστηκαν την περασμένη Πέμπτη απο το δικαστήριο τονίζοντας πως δεν έχουν προλάβει να μελετήσουν τις 30.000 σελίδες της δικογραφίας.
Διακοπή διαδικασίας από τον πατέρα του Παύλου Φυσσα
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο των κατηγορουμένων και αναφερόμενος προς την πρόεδρο της Έδρας είπε: “Κύριε Πρόεδρε μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση; Μια προσωπική ερώτηση” με την Πρόεδρο να απαντάει “Διακόπτετε τη διαδικασία”. Αμέσως μετά γύρισε στη θέση του και συνομιλώντας με τους δικούς του ανθρώπους είπε: “ήθελα να ξέρω τι αισθάνεται όταν τον βλέπει στα μάτια (εννοούσε τον Δολοφόνο του παιδιού του)”.
Επαναφορά αιτήματος για αλλαγή αίθουσας
Στο δικαστήριο επανήλθε το θέμα για την αλλαγή της αίθουσας με την πρόεδρο της έδρας να τονίζει πως έχει ενημερωθεί πως υπάρχει υπό κατασκευή αίθουσα.
Τον λόγο πήρα και ο κ. Μιχαλόλιας ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του με το γεγονός πως ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει συναντηθεί μόνο με φορείς του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα της αλλαγής και όχι με συνηγόρους υπεράσπισης.
Πηγή: kontranews.gr
0 ΣΧΟΛΙΑ