Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Καταπράσινο τοπίο και διάχυτη ηρεμία: Το χωριό της Ευρυτανίας με το παράξενο όνομα που δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα

Απαράμιλλη ομορφιά με φόντο τα γραφικά πετρόχτιστα σπίτια

3 Ιανουαρίου 2024 13:03
Καταπράσινο τοπίο και διάχυτη ηρεμία: Το χωριό της Ευρυτανίας με το παράξενο όνομα που δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο νομός Ευρυτανίας, ακολουθώντας την παράδοση ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, αποτελείται από μοναδικά καταπράσινα τοπία, αλλά και καταπληκτικά γραφικά χωριά, που το σκηνικό τους σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Με την ευκαιρία, δείτε το χωριό για εναλλακτική απόδραση στο Πήλιο.

Ένα από αυτά είναι και τα Φιδάκια, τα οποία εκτείνονται σε υψόμετρο που αγγίζει περίπου τα 1.000 μέτρα και υπόσχονται σίγουρα πως θα σε γοητεύσουν από την πρώτη κιόλας μάτια με την ήρεμη δύναμη που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα. Πάμε λοιπόν να δούμε από κοντά την απαράμιλλη ομορφιά αυτού του σχεδόν άγνωστου ορεινού οικισμού.

Φιδάκια: Ένα βουνίσιο χωριό αποκάλυψη

Χτισμένα στις πλαγιές του βουνού Χελιδώνα, που αγκαλιάζει εν μέρει το Καρπενήσι, το χωριό Φιδάκια ή Φειδάκια, όπως υπάρχει η πιθανότητα να το πετύχεις επίσης γραμμένο, είναι ένας τόπος πραγματικό καταφύγιο, που καταφέρνει κάθε επισκέπτης του να γεμίσει τις μπαταρίες του απολαμβάνοντας τη φύση στο έπακρον. Για να βρεθείς στον υπέροχο τόπο του θα χρειαστεί να διασχίσεις ένα στριφογυριστό μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος, το οποίο και θα σε κατευθύνει τελικά στον προορισμό σου, σ’ αυτόν τον καθόλα μαγευτικό οικισμό, που πολλοί τον αποκαλούν ως το «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας.

Καταπράσινο τοπίο και διάχυτη ηρεμία: Το χωριό της Ευρυτανίας με το παράξενο όνομα που δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα

Σπίτια φτιαγμένα με πρώτο υλικό την πέτρα, συνθέτουν μια απόλυτα γραφική εικόνα, η οποία ολοκληρώνεται με την ύπαρξη των σκεπών από κεραμίδια και της κατάφυτης φύσης, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ του επίσημα ανακηρυγμένου ως παραδοσιακού οικισμού. Σημείο μηδέν του χωριού δεν θα μπορούσε παρά να είναι η κεντρική του πλατεία. Εκεί θα συναντήσεις την εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου, οπού θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις το τέμπλο της ένα αριστούργημα της ξυλογλυπτικής τέχνης.

Έχε στο νου σου πως στα Φιδάκια, όπως φωνάζουν οι γηγενείς το μέρος τους, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αμάξι σου εξαιτίας των πέτρινων στενών δρόμων τους , γι’ αυτό στάθμευσε το στο χώρο που θα συναντήσεις πηγαίνοντας προς το χωριό και ολοκλήρωσε την διαδρομή σου, όπως και ολόκληρη την ανακάλυψη του τόπου πεζοπορώντας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share