Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Παλαιό Τρίκερι: Το νησάκι στον Παγασητικό για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου - Ένας επίγειος παράδεισος ηρεμίας

Ένας προορισμός «έκπληξη», όπου φαίνεται ο χρόνος να έχει σταματήσει

16 Σεπτεμβρίου 2023 16:55
Παλαιό Τρίκερι: Το νησάκι στον Παγασητικό για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου - Ένας επίγειος παράδεισος ηρεμίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παλαιό Τρίκερι: Το νησάκι στον Παγασητικό για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου είναι ένας επίγειος παράδεισος ηρεμίας.

Αν θέλεις να φύγεις από την πολυκοσμία και να απομονωθείς μόνος/μόνη ή με την οικογένειά σου, τότε αυτό το μέρος είναι για σένα. Πρόκειται για έναν μαγευτικό προορισμό, που με μόλις 15 ευρώ την ημέρα κάνεις διακοπές. Με την ευκαιρία, δείτε 4 low budget προορισμούς για διακοπές.

Μπορείς να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά του, να απομονωθείς από τουρίστες και πολυκοσμία, να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα και να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία εσύ και η οικογένειά σου. Πάμε να γνωρίσουμε το Τρίκερι.

Παλαιό Τρίκερι
Παλαιό Τρίκερι

Το Τρίκερι η Τρικέρι είναι χωριό του νομού Μαγνησίας χτισμένο στην κορυφή του υψώματος Φουρτούνα στο τελείωμα της χερσονήσου της Μαγνησίας, ανατολικά της εισόδου του Παγασητικού κόλπου. Απέχει ελάχιστα από την θάλασσα και εξυπηρετείται από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον οικισμό.

Το Τρίκερι είναι ένα μέρος για απομονωμένες διακοπές μακριά από την βαβούρα είτε της πόλης είτε του υπερβολικού τουρισμού. Χρειάζεσαι ένα μαγιό, μερικές αλλαξιές καθημερινά ρούχα, το αγαπημένο σου βιβλίο και την αγαπημένη σου μουσική και τους δικούς σου ανθρώπους και είσαι έτοιμος για ταξίδι.

Από παραλίες πρέπει να επισκεφθείς την Αφέτκα, την Αγία Σοφία και την Πράσινη Άμμο, όλες κοντά η ία στην άλλη. Άγριες, με τιρκουάζ νερά και καθαρές όσο θα δυσκολευτείς να πιστέψεις, θα σε κάνουν να μην αποφασίζεις να τις εγκαταλείψεις.

Πώς πάμε στο Τρίκερι

Στο Τρίκερι φτάνεις με θαλάσσιο ταξί. Θα χρειαστεί να οδηγήσεις αρχικά μέχρι τον Αλογόπορο, μπαίνεις στο θαλάσσιο ταξί και έφτασες. Είναι ένα νησί που περιβάλλεται από το μπλε της θάλασσας και το πράσινο από τα βουνά του Πήλιου και της Ρούμελης.

Στο Τρικέρι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Έτσι και αλλιώς για να γυρίσεις ολόκληρο το νησί χρειάζεσαι μόλις 3 ώρες. Μόλις φτάσεις θα συναντήσεις μερικές δεκάδες μόνιμους κατοίκους, μερικά παραδοσιακά ταβερνάκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφενεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν θέλεις να φας στο Τρίκερι, θα πρέπει να εμπιστευτείς 100% το προσωπικό στα ταβερνάκια. Αξίζει να δοκιμάσεις τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share