Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας: Το άγνωστο φοινικόδασος της Αττικής που προσφέρει μια «ανάσα» εξοχής

Εξωτικός παράδεισος

17 Ιουλίου 2023 14:46
45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας: Το άγνωστο φοινικόδασος της Αττικής που προσφέρει μια «ανάσα» εξοχής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο και αν έχουμε συνηθίσει το αστικό τοπίο της Αττικής, υπάρχουν διάφορα σημεία της που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν σύγχρονη μεγαλούπολη. Ένα από αυτά τα σημεία, λοιπόν, είναι το Φοινικόδασος Λαυρίου, ένας άγνωστος τόπος που παραπέμπει σε εξωτικό προορισμό και βρίσκεται 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας μια ανάσα εξοχής.

Φοινικόδασος Λαυρίου: Ο άγνωστος εξωτικός παράδεισος στην Αττική

Όπως φαίνεται και από τα πανοραμικά πλάνα με drone της ομάδας haanity το Φοινικόδασος Λαυρίου είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, που σίγουρα δεν περιμένατε ότι θα αντικρίζατε στον αστικό ιστό της πόλης. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το ελληνικό «στρουμφοχωριό» όπου τα σπίτια φτιάχνονται από πηλό και άχυρα

Φοινικόδασος Λαυρίου

Η περιοχή ονομάζεται Φοινικόδασος Κυπριανού όπου, όπως το υποδηλώνει η λέξη, υπάρχει ένα φοινικόδασος περίπου 300- 400 δέντρων που φυτεύτηκαν το 1880 και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της Λαυρεωτικής και της ιστορίας της περιοχής. Η φύτευσή τους αποτελούσε, μάλιστα, ένα πρωτοποριακό είδος βιολογικού καθαρισμού, καθώς οι ρίζες των δέντρων μάζευαν τα λύματα του οικισμού.

Σήμερα και παρά το κόκκινο σκαθάρι που έχει προκαλέσει ζημιά στους περισσότερους φοίνικες της Ελλάδας, το Φοινικόδασος στέκει ακόμα και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι βρίσκεται σε κάποια εξωτική χώρα όταν κάθεται κάτω από τη σκιά των εντυπωσιακών αυτών δέντρων.

Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν εργασίες ανάπλασης του χώρου έτσι ώστε να αποτελέσει έναν τόπο ξεχωριστής, εξωτικής φυσικής ομορφιάς, τόπο συνάντησης και αναψυχής, τόσο για τους κατοίκους του Λαυρίου όσο και για τους υπόλοιπους κατοίκους της Αττικής που επισκέπτονται την περιοχή.

«Ο κόλπος της Αφροδίτης»: Η κρυφή, ερωτική παραλία της Αττικής που αναζητούν καταφύγιο οι ερωτευμένοι

«Να πας να τραβήξεις την Αφροδίτη». Αυτή ήταν η συμβουλή ενός φίλου που διατηρεί εξοχική κατοικία στο Λαύριο τα τελευταία 30 χρόνια και γνωρίζει την περιοχη όσο ελάχιστοι. Απλά πέτα στην αρχή διακριτικά μην είναι κανένα ζευγαράκι μέσα και τους αναστατώσεις με προέτρεψε. Με την ευκαιρία, δείτε την ελληνική παραλία που από τη μία μεριά έχει ζεστά νερά και από την άλλη κρύα.

Σύμφωνα μάλιστα με την περιγραφή του δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τις νυχτερινές ώρες ακούγεται μουσική από την συγκεκριμένη μικροσκοπική παραλία ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος ανάμεσα στις πολλές πληροφορίες που μας έδωσε ο συγκεκριμένος φίλος αυτή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι πως μια φορά είχε έρθει μέχρι και φορτηγό με catering στο σημείο καθώς ένας νεαρός είχε επιλέξει την συγκεκριμένη παραλία για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε μα γιατί την ονόμασαν Αφροδίτη η απάντηση είναι πολύ απλή..

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και έτσι η συγκεκριμένη παραλία πήρε το όνομα της θεάς του Έρωτα κατά την αρχαιότητα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share