Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Αχανής παράδεισος: Η απέραντη παραλία του Ιονίου με τα καταγάλανα κυματώδη νερά και την χρυσή αμμουδιά

Θα ζήσεις μοναδικές εμπειρίες

7 Ιουνίου 2023 18:50
Αχανής παράδεισος: Η απέραντη παραλία του Ιονίου με τα καταγάλανα κυματώδη νερά και την χρυσή αμμουδιά
Από Ανθή Κουρεντζή

Συνήθως οι περισσότεροι ψάχνουν μια παραλία απάνεμη και ήσυχη από κύμα για να πλατσουρίσουν με τις ώρες. Με την ευκαιρία, δείτε την απόκρημνη παραλία του Αιγαίου με την απόκοσμη ομορφιά που μαγεύει.

Ωστόσο, κάποιες φορές, υπάρχουν περιπτώσεις που το κύμα μπορεί να κάνει το μπάνιο σου μια ξεχωριστή εμπειρία. Μια τέτοια παραλία που μπορείς να το ζήσεις αυτό είναι η παραλία Πευκούλια στη Λευκάδα. Μια τεράστια αμμώδης παραλία, αχανής στην οποία το μπάνιο είναι πραγματική απόλαυση ό,τι καιρό και αν κάνει. Η παραλία Πευκούλια είναι αυτό που λέμε μια παραλία για όλα τα γούστα.

Γι’ αυτό και θα δεις εκεί από οικογένειες με παιδιά μέχρι ζευγάρια και παρέες αλλά και κατασκηνωτές ελεύθερου κάμπινγκ στη μία πλευρά της αμμουδιάς.

Αχανής παράδεισος: Η απέραντη παραλία του Ιονίου με τα καταγάλανα κυματώδη νερά και την χρυσή αμμουδιά

Πευκούλια: Μια γαλάζια παραλία στη Λευκάδα

Η όμορφη παραλία Πευκούλια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού λίγο πριν την φημισμένη παραλία Κάθισμα. Από την οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Δες ΕΔΩ πού ακριβώς βρίσκεται. Στα Πευκούλια θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες για να κάτσεις καθώς ένα τμήμα της είναι οργανωμένο. Υπάρχει, ωστόσο, άπλετος χώρος για να βάλεις την ψάθα σου και την δική σου ομπρέλα. Όσο κόσμο κι αν έχει δε θα νιώθεις συνωστισμό λόγω του μεγάλου μεγέθους της.

Αν επίσης φτάσεις σχετικά νωρίς θα μπορέσεις να απολαύσεις τη φυσική σκιά από τα δέντρα που υπάρχουν στην άκρη της παραλίας. Εκεί απογειώνεται η εμπειρία του μπάνιου σου. Και το πιθανότερο είναι ότι θα μείνεις ως το βράδυ για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Αυτό κάναμε και εμείς. Πάνω ακριβώς από την παραλία υπάρχει ένα κατάστημα που έχει ό,τι θες από φαγητό και ποτό οπότε δε θα σου λείψει τίποτα.

Η παραλία που ευχαριστιέσαι το κύμα

Την παραλία Πευκούλια μπορεί να την πετύχεις εντελώς γαλήνια αλλά και ακριβώς το αντίθετο. Με μεγάλα και εντυπωσιακά κύματα. Όταν τα κύματα δεν είναι πολύ μεγάλα και επικίνδυνα και ξέρεις καλό κολύμπι μπορείς να παίξεις λίγο στην άκρη. Ή να κάτσεις στην άμμο και να περιμένεις το κύμα να σκάσει στα πόδια σου. Προσοχή όμως, δε θα πρέπει να υπερβάλλεις. Κι αυτό γιατί σκέψουν ότι όταν έχει πολύ κύμα, στη γειτονική παραλία κάθισμα απαγορεύεται η κολύμβηση.

Απολαμβάνουμε τη θάλασσα και το κύμα πάντα με ασφάλεια, εξερευνούμε την Ελλάδα και περνάμε αξέχαστες εμπειρίες στις ελληνικές παραλίες! Η παραλία Πεκυκούλια είναι μία από αυτές που θα σε κάνει να ζήσεις μοναδικές στιγμές. Και σίγουρα θα επιστρέψεις και στο νησί της Λευκάδας και στη συγκεκριμένη παραλία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share