Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ακτές που θυμίζουν Ιόνιο, φτάνεις με 12€: Το νησί μια ανάσα απ’ την Αθήνα είναι η ωραιότερη λύση για τα διήμερα του Σεπτέμβρη (video)

Το Αγκίστρι απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά

3 Σεπτεμβρίου 2022 12:35
Ακτές που θυμίζουν Ιόνιο, φτάνεις με 12€: Το νησί μια ανάσα απ’ την Αθήνα είναι η ωραιότερη λύση για τα διήμερα του Σεπτέμβρη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί ο Αύγουστος να ανήκει στο παρελθόν και οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε πάρει θέσεις στην πόλη συνηθίζοντας σιγά σιγά στη ρουτίνα και την καθημερινότητα, όμως ο καιρός ακόμα είναι καλοκαιρινός και θα παραμείνει για περίπου ένα μήνα ακόμα.

Δείτε επίσης: Το ελληνικό νησί που απέχει μια ώρα από Αθήνα και οι παραλίες του θυμίζουν Μπαχάμες

Και έτσι ακριβώς οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε. Μην μπεις, λοιπόν, στον πειρασμό να πεις «καλό χειμώνα», αντιθέτως προσπάθησε να γεμίσεις τα Σαββατοκύριακά σου με μπάνια, ήλιο και εκδρομές κοντά στην πόλη.

Κάπου στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, υπάρχει ένα μικρό νησάκι που ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις αυτή την εποχή, γυρνώντας πίσω στις ανέμελες εικόνες καλοκαιριού.

Το Αγκίστρι απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά με το γρήγορο δελφίνι και κάτι λιγότερο από δύο ώρες με το άκρως οικονομικό πλοίο της γραμμής - 12 ευρώ για κάθε ενήλικο μαζί με το αυτοκίνητο. Με δυο λόγια, για να πας μονοήμερη εκδρομή σε κάποια κοντινή παραλία της Αττικής, σίγουρα θα ξοδέψεις περισσότερο χρόνο και χρήμα.

Παραδόξως, η προσιτή λύση του συγκεκριμένου νησιού, είναι αντιστρόφως ανάλογη των συναρπαστικών εικόνων που θα σου χαρίσει. Ρετρό ατμόσφαιρα, γαλαζοπράσινα νερά, κατάφυτα τοπία και γαλήνη διάχυτη σε ένα μέρος που ακόμα διατηρεί σχετικά χαμηλό τουριστικό προφίλ.

Πού κολυμπάμε

Το Αγκίστρι είναι μικρό και είτε με ποδήλατο, ή σκούτερ ή αυτοκίνητο εσύ και η συντροφιά σου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μέσα σε λίγες ώρες όλες τις παραλίες.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις 5 πιο όμορφες ακτές που αξίζει να γνωρίσεις:

Σκάλα

Η Σκάλα αποτελεί την πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού και μία εκ των πιο διάσημων του Αργοσαρωνικού. Απέχει μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι, είναι ρηχή και μοιραία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Χαλικιάδα

Η Χαλικιάδα μέχρι πριν 5 χρόνια ήταν παραλία που επισκέπτονταν αποκλειστικά και μόνο γυμνιστές. Ωστόσο, αυτό με τα χρόνια άλλαξε. Για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά της θα κατευθυνθείς από τη Σκάλα προς τη Σκληρή και θα ακολουθήσεις ένα μονοπάτι πευκόφυτο με τα πόδια για 600 μέτρα.

Στο τέλος του μονοπατιού θα συναντήσεις μία πολύ όμορφη θέα και αν κοιτάξεις προς τα κάτω θα δεις την παραλία. Για να κατέβεις θα χρειαστεί προσοχή, αφού η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη. Πάντως δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να κάνεις πίσω και να χάσεις τέτοιο θέαμα.

Μεγαλοχώρι

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως όμορφη παραλία, με τιρκουάζ νερά, λευκά βότσαλα και χρυσή άμμο, πολύ κοντά στο λιμάνι.

Περίπου 300 μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία του χωριού, βρίσκεται η βραχώδης παραλία Μάριζα. Η ακτή είναι μέσα στα πεύκα, έχει σκιά κάθε ώρα της ημέρας και βαθιά νερά, ιδανικά για κολύμπι και βουτιές.

Απόνησος

Η πιο εξωτική παραλία του νησιού είναι η Απόνησος. Βρίσκεται μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, τα πεύκα μοιάζουν να βουτούν στο νερό και στην άκρη της έχει ένα παραδοσιακό ταβερνάκι.

Συμπέρασμα; Μιλάμε για ένα νησάκι μια σταλιά, γεμάτο χρωματιστές εικόνες και καταπληκτικές παραλίες το οποίο μας περιμένει για τις τελευταίες βουτιές του καλοκαιριού.

Αμφιβάλλεις ακόμα για το ότι το Αγκίστρι είναι αυτό που ψάχνεις τον φετινό Σεπτέμβρη;

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share