Απόπειρα δολοφονίας στην Ελευσίνα: Ακροδεξιοί μαχαίρωσαν 32χρονο έξω από το σπίτι του – «Ναι, είμαστε φασίστες» φώναζαν

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 32χρονος άνδρας στην Ελευσίνα, έπειτα από βίαιη επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το News247, δύο άτομα τον πλησίασαν έξω από την κατοικία του και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι. Για την επίθεση εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχετίζεται με πολιτικές πεποιθήσεις.
Ελευσίνα: Η επίθεση και οι αναφορές σε πολιτικό κίνητρο
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00, όταν ο 32χρονος έβγαινε από το σπίτι του. Δύο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τον περίμεναν και κινήθηκαν εναντίον του.
Οι επιτιθέμενοι νεοναζί φέρονται να του δήλωσαν ότι γνώριζαν την πολιτική του ταυτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, είμαστε φασίστες». Στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν και στα δύο πόδια, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιχείρησαν να τον πλήξουν και στην κοιλιά, χωρίς να το καταφέρουν.
Οι δύο άνδρες φέρονται να διατηρούν σχέσεις με τη νεοναζιστική οργάνωση Propatria, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Η παρέμβαση περαστικού και η μεταφορά στο Τζάνειο
Η επίθεση σταμάτησε όταν διερχόμενος πολίτης αντιλήφθηκε το περιστατικό και πλησίασε για να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Οι δύο δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ ο περαστικός βοήθησε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας.
Διαβάστε επίσης
Λόγω του βάθους των τραυμάτων του, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου παρέμενε κατά την αρχική ενημέρωση.Για το συμβάν έχει ήδη δοθεί κατάθεση στους αστυνομικούς.Η διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να αποσαφηνίσει τις συνθήκες της επίθεσης, καθώς και το ενδεχόμενο πολιτικής στοχοποίησης του 32χρονου σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά.






0 ΣΧΟΛΙΑ