Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Δύο κρυφά «διαμάντια» της Ελλάδας που λίγοι γνωρίζουν (Video)

Πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείτε

23 Μαΐου 2021 14:33
Δύο κρυφά «διαμάντια» της Ελλάδας που λίγοι γνωρίζουν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν σας αρέσει να εξερευνήσει τότε το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει δύο υπέροχες παραλίες της Χαλκιδικής για να κάνετε τις εξορμήσεις σας. Παράλληλα δείτε και τις προτάσεις του Τάσου Δούση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Λευκή ή Χαβάη: Το κρυφό διαμάντι της Χαλκιδικής!

Η Χαλκιδική είναι το διαμάντι της Θεσσαλονίκης και των κοντινών περιοχών της. Τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως, εκατοντάδες άνθρωποι από πολλές περιοχές της Ελλάδας και μη, έρχονται για να απολαύσουν τα γαλανά νερά της και να αφεθούν για λίγο στη μαγεία που εκπέμπει. Άλλωστε σαν την Χαλκιδική δεν έχει!

Απολαύστε μια πτήση πάνω από την παραλία Λευκή ή Χαβάη όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Λευκή για τη λευκή άμμο με την οποία είναι προικισμένη, και Χαβάη για ευνόητους λόγους. Βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, στο δεύτερο πόδι (Σιθωνία) και πιο συγκεκριμένα στο νησί Διάπορος, απέναντι από τη Βουρβουρού.

Στην επόμενη επίσκεψή σας στη Χαλκιδική, μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη λευκή άμμο, τα περίτεχνα βράχια και τα ρηχά, κρυστάλλινα νερά της. Για να την επισκεφθείτε, θα πρέπει να νοικιάσετε σκάφος (δεν απαιτείται δίπλωμα) από την κοντινή Βουρβουρού Σιθωνίας. Θα νιώσετε ότι κάνετε μπάνιο στον… παράδεισο.

Αγριδιά: Η κρυμμένη παραλία "διαμάντι" της Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική έχει πολλές ομορφιές, και ανάμεσα σε αυτές είναι φυσικά και οι παραλίες της με τα ολοκάθαρα, καταγάλανα νερά, μέσα σε ειδυλλιακά τοπία.

Μία... κρυμμένη παραλία στη Σιθωνία, με γαλαζοπράσινα νερά και άμμο, σε έναν μικρό κόλπο, είναι η παραλία της Αγριδιάς, Λίγοι την γνωρίζουν, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Η άμμος της παραλίας είναι λεπτή κοκκώδης που δεν κολλά στο σώμα και τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ δεν είναι βαθιά και είναι ιδανική για μικρά παιδιά.

Πώς θα φτάσετε στην παραλία

Η Αγριδιά απέχει 4 χιλιόμετρα από την Σάρτη και 5 από την Συκιά, η διασταύρωση που θα σας οδηγήσει στην παραλία βρίσκετε σε ένα πλάτωμα στην κορυφή του βουνού όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος που θα σας οδηγήσει κάτω στην παραλία.

Στην πρώτη διασταύρωση που θα βρείτε θα συνεχίσετε ευθεία χωρίς να στρίψετε και στην επόμενη μετά από λίγα μέτρα θα στρίψετε δεξιά και περνώντας δίπλα από κάποιες εξοχικές κατοικίες θα φτάσετε μπροστά στην παραλία. Το αυτοκίνητο φθάνει πολύ κοντά στην θάλασσα όπου θα βρείτε χώρο να το παρκάρετε και έτσι δεν χρειάζεται να καλύψετε την απόσταση περπατώντας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share