ΑΡΧΙΚΗ LIFE TRAVEL

Νοσταλγήσατε -ήδη- το καλοκαίρι; Τέσσερα θερινά καταφύγια για το φθινόπωρο, μια ανάσα από την Αθήνα! (photos)

Νοσταλγήσατε -ήδη- το καλοκαίρι; Τέσσερα θερινά καταφύγια για το φθινόπωρο, μια ανάσα από την Αθήνα! (photos)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μπορεί ο Σεπτέμβριος να μας αποχαιρέτισε, ωστόσο, για κάποιους ακόμη έχουμε καλοκαίρι! Με τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου -άλλωστε- οι αποδράσεις σε θερινούς προορισμούς ακόμα και τον Οκτώβριο είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσει κανείς τα Σαββατοκύριακά του!

Γαλαξίδι

Το στεριανό νησί της Φωκίδας με τα πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα δρομάκια , τα γραφικά ταβερνάκια και το βαθύ μπλε θα σας κάνει να πιστέψετε πως ακόμη οι καλοκαιρινή άδειά σας δεν έχει τελειώσει. Περίπου 216 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας, θα που επίσης αξίζει να κάνετε μια στάση για θαλασσινά, το Γαλαξίδι έχει κι αυτό τα δικά του αξιοθέατα, που δεν πρέπει να αγνοήσετε παρασυρόμενοι από την ειδυλλιακή του θέα! Το πάρκο με τον τάφο του βασιλιά Λοκρού, τα ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης, η σπηλιά στην πλατεία Μάμα και το μνημείο της «Γυναίκας του ναυτικού», απολαμβάνοντας με θέα σε όλο το Γαλαξίδι είναι μερικά από αυτά. Περπατήστε στα νοσταλγικά «καντούνια» που θα σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και γνωρίστε την ιστορία του τόπου με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό και το Ναυτικό Μουσείο της περιοχής.

Κάρυστος

Το ταξίδι γίνεται με 2 τρόπους. Είτε οδικώς από Χαλκίδα, είτε με ferry boat από το λιμάνι της Ραφήνας. Όπως κι αν επιλέξετε να πάτε η Κάρυστος θα σας ανταμείψει με κουκλίστικα τοπία, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Αυτό το απάγκιο στη Νότια Εύβοια είναι το ιδανικό μέρος τόσο για να καλωσορίσετε ή να αποχαιρετίσετε το καλοκαίρι όσο για να το ξαναζήσετε όταν το επιθυμήσετε.

Το παλιό ενετικό φρούριο ακριβώς δίπλα στο λιμάνι, το Γιοκάλιο Ίδρυμα με θέα το Μπούρτζι με εκθέματα από τα προϊστορικά χρόνια ως και τη ρωμαϊκή περίοδο, το κόκκινο κάστρο- ή αλλιώς Castello-Rosso- πάνω από το χωριό Γραμπιά είναι στη λίστα με τα must do. Η περιοχή φημίζεται για τους νόστιμους ψαρομεζέδες και τα ουζερί της. Η νεανική Ψιλή Άμμο, οι Αλυκές γύρω στα 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και η παραλία Μπούρο λίγο πιο μακριά, περίπου… διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εγκεφαλικά νεκρή κοπέλα κούνησε το δάχτυλό της λίγο πριν την αποσυνδέσουν (photos)

Μεγάλη προσοχή: Κλείνουν αρκετοί δρόμοι στην Αθήνα – Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Ανατριχιαστικός γάμος σε χωριό: Τη νύφη συνόδευσε ο νεκρός πατέρας της (video)

Θρήνος στον ελληνικό κινηματογράφο! Πέθανε θρυλική ηθοποιός!

Τα καλύτερα της ημέρας:

Έγινε νονός ο Νίκος Φίλης! Πως αντέδρασαν οι ιερείς όταν είπε το “Πιστεύω”; (photos)

15 άγνωστοι έρωτες της showbiz – Διάσημοι Έλληνες που υπήρξαν ζευγάρι!

Για πρώτη φορά: Η UNESCO ζητά από την Ελλάδα και την Βρετανία να βρουν αμοιβαία λύση για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Πού θα πιείτε δωρεάν καφέ στην Αθήνα

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου