Vegan κέικ μπανάνας με μαρμελάδα μήλου

Υπέροχη συνταγή!
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το vegan κέικ μπανάνας με μαρμελάδα μήλου που σίγουρα θα λατρέψετε! Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη στην εκτέλεση που ταιριάζει τέλεια με τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ ή τσάι.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι vegan, καθώς αντί για βούτυρο, χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο, αντί συνηθισμένο αλεύρι, το αλεύρι Ζέας, ενώ αντί για τη συνηθισμένη ζάχαρη βάζουν την πιο healthy ζάχαρη καρύδας.
Αναλυτικά η συνταγή για το vegan κέικ μπανάνας με μαρμελάδα μήλου
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Θα χρειαστείτε ένα μέτριο ταψί loaf pan, στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 395 kcal ανά 100 γρ.
Υλικά:
- 100 γρ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδου
- 60 γρ. γάλα βρόμης
- 1/2 κ.γ. μυλόξυδο
- 175 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 3 μέτριες, πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 275 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. μαρμελάδα μήλου και κανέλας St Dalfour
Αφράτο κέικ της γιαγιάς με τρούφα σοκολάτα
Συνταγή για αφράτο τρουφάτο κέικ με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χυμό λεμονιού, σαν τα κέικ που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας παλιά. Είναι σκέτος αφρός και συνοδεύει τέλεια το πρωινό μας καφεδάκι. Εμείς το προτιμούμε συχνά και το απόγευμα, που θέλουμε επειγόντως γλυκό.
Κέικ με τρούφα σοκολάτα
Υλικά
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα χλιαρό φρέσκο γάλα
- 1 κάψουλα βανίλια
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
- 500 γραμμάρια κοσκινισμένο αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μισό φακελάκι τρούφα σοκολάτας
Για διακόσμηση
- φιλέ αμυγδάλου κατά βούληση
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας. Βάζουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Συμπληρώνουμε το γάλα, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει, διαδοχικά και τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και την ανακατεύουμε στο μίγμα με μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε.
Tips
Τη φόρμα την βάζουμε στην κατάψυξη γιατί το κέικ ξεφορμάρεται πιο εύκολα, χωρίς να κολλήσουν κομμάτια από το κέικ πάνω στην φόρμα ή υπολείμματα από το αλεύρι πάνω στο κέικ. Το φιλέ αμυγδάλου το βάζουμε στο τέλος. Αφού βάλουμε το κέικ στη φόρμα, το γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και το βάζουμε να ψηθεί.
Πηγή: daddy-cool.gr