Το μωσαϊκό αλλιώς: Υγιεινό, τραγανό και γεμάτο ενέργεια – Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Healthy μωσαϊκό με γκρανόλα
Η απόλυτη γεύση
Ένα ελαφρύ, δροσερό και τραγανό γλυκό ψυγείου, που θυμίζει το κλασικό μωσαϊκό, αλλά σε πιο υγιεινή και θρεπτική εκδοχή. Αντί για μπισκότα, ο Άκης Πετρετζίκης χρησιμοποιεί στη συνταγή του γκρανόλα και φυσικά γλυκαντικά, για ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί τη γεύση χωρίς ενοχές!
Συστατικά
- 200 γρ. γκρανόλα, με αμυγδαλοβούτυρο
- 250 γρ. κουβερτούρα 65%
- 120 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. αμύγδαλα, λευκά καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Διαβάστε επίσης
Για το σερβίρισμα
- κακάο
- φύλλα μέντας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το νερό, και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί με το νερό, και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την γκρανόλα και ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για 1 λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και να σφίξει το μείγμα. (Προαιρετικά, αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει εντελώς η κουβερτούρα και να μας βοηθήσει στο τύλιγμα.)
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο της λαδόκολλας δημιουργώντας μια λωρίδα στο κέντρο κατά μήκος.
- Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας δίνοντας το σχήμα του κορμού και σφίγγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
- Τυλίγουμε τη λαδόκολλα με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να δώσουμε ακόμα καλύτερο σχήμα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει καλά και να σφίξει το μωσαϊκό.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, ξετυλίγουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα μέντας.





