Ιδανική συνταγή για τη Μεγάλη Παρασκευή: Ζεστή ταχινόσουπα με λεμόνι και καρότο

Ζεστή ταχινόσουπα με λεμόνι και καρότο
Μια νηστίσιμη, θρεπτική και χωρίς λάδι σούπα
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα (18/04) και εάν αναζητάς μια ζεστή, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα χορταστική συνταγή χωρίς ίχνος λαδιού, αυτή η ταχινόσουπα θα γίνει η αγαπημένη σου. Ο συνδυασμός του θρεπτικού ταχινιού με το λεμόνι δημιουργεί μια βελούδινη, λεμονάτη γεύση, ενώ το καρότο και ο φρέσκος μαϊντανός δίνουν φρεσκάδα και χρώμα στο πιάτο.
Υλικά
- 8 κουταλιές της σούπας ταχίνι (κατά προτίμηση μακεδονικό)
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 2 καρότα τριμμένα
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι
- 10 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζεις το ρύζι με το νερό και το αλάτι, μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνεις τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και αποσύρεις από τη φωτιά.
- Σε ξεχωριστό μπολ αραιώνεις το ταχίνι προσθέτοντας σταδιακά λίγο από το ζεστό ζωμό της σούπας, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να ενσωματωθεί χωρίς να κόψει.
- Μόλις αποκτήσεις ένα ομοιογενές μείγμα, το προσθέτεις πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο φαγητό.
- Προσθέτεις το καρότο και τον μαϊντανό ωμά και αφήνεις να πάρει άλλη μια βράση για λίγα λεπτά.
- Σερβίρεις τη σούπα ζεστή για να αναδειχθεί η γεμάτη γεύση της.