ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ιδανική συνταγή για την Μεγάλη Εβδομάδα: Φτιάξτε νηστίσιμο ογκρατέν

Εύκολο και νηστίσιμο ογκραντέν

Απολαυστικό και εύκολο ογκραντέν!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για νηστίσιμο ογκρατέν ζυμαρικών με πένες, γάλα αμυγδάλου και φυτικά τυριά που λιώνουν. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε γλυκό, δείτε εδώ μια εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για κορμό σοκολάτας.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

  • Πένες 500 γραμμάρια
  • Ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές της σούπας

Για τη λευκή σάλτσα

  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Κρεμμύδι 1 μέτριο
  • Μανιτάρια 250 γραμμάρια λευκά
  • Γάλα αμυγδάλου 700 ml
  • Σκόρδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
  • Μοσχοκάρυδο – Κατά βούληση
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
  • Φυτικό τυρί 200 γραμμάρια (που λιώνει)
  • Φυτικό τυρί 200 γραμμάρια τριμμένα για πίτσα

Για το πυρέξ

  • Ελαιόλαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
  • Φρυγανιά 5-6 κουταλιές της σούπας τριμμένη

Εκτέλεση

Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρυγανιά ένα πυρέξ 25×30 και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε τα τριμμένη νηστίσιμα τυριά.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα νηστίσιμα τυριά για πίτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Πεντανόστιμο νηστίσιμο ογκραντέν ζυμαρικών που θα λατρέψετε!