Πεντανόστιμη: Εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Ζουμερή και λαχταριστή, δεν θα μείνει κομμάτι
Συνταγή για εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας. Αφράτη και μελωμένη πορτοκαλόπιτα του ονείρου, τραγανή όσο πρέπει. Είναι το τέλειο γλυκό ταψιού για το Κυριακάτικο τραπέζι, για κέρασμα αλλά και για δώρο.
Ενώ σίγουρα καλύπτει τις υπογλυκαιμίες μας κάθε στιγμή.
Εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 0%
- 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο γάλακτος
- 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 180-200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Ξύσμα πορτοκαλιού – από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
- 3 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
- 4 1/2 μεγάλα ποτήρια του νερού – νερό
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι – από 2 πορτοκάλια
- Φλούδα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 ποτήρι χυμό λεμόνι
- 1 βανίλια
Η εποχή των πορτοκαλιών έφτασε και θα φτιάξουμε μία πανεύκολη πορτοκαλόπιτα που δημιουργεί την τέλεια αντίθεση. Απολαυστική και μελωμένη πορτοκαλόπιτα, τόσο αφράτη που κυριολεκτικά λιώνει στο πιρούνι! Το τέλειο κέρασμα αλλά και επιδόρπιο μετά το μεσημεριάνο ή το βραδινό μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας:
Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο κρούστας και το ξεχωρίζουμε καλά για να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους σε ένα μεγάλο ταψί. Τα αφήνουμε ιδανικά για 2 ώρες στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο γάλακτος μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να ρουφήξουν τα φύλλα όλη την κρέμα.
Δείτε επίσης: Η γλυκιά συνταγή της ημέρας: Μπισκοτόγλυκο με μους σοκολάτας
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25×35 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά πάνω και κάτω.
Όσο ψήνεται η πορτοκαλόπιτα βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι, βάζοντας το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 8-10 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στο τέλος ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Tips για την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Αντί για γιαούρτι 0% μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι 2%. Αντί για βούτυρο γάλακτος μπορούμε να βάλουμε λιωμένη μαργαρίνη. Μπορούμε και να μην αφήσουμε τα φύλλα κρούστας να σταθούν για 2 ώρες στην άκρη.
Μπορούμε να φτιάξουμε διπλή ποσότητα σιροπιού για να βγει πιο ζουμερή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελένης Τσιουκανη
Πηγή: daddy-cool.gr