Τσαλακωτή τυρόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη

Θα σας πάρει το μυαλό!
Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την συνταγή για την τσαλακωτή τυρόπιτα! Θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
1 πακέτο φύλο κρούστας
500 γραμ.φέτα τυρί
ελαιόλαδο
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα.
Δεν θα σταματήσετε να την τρώτε: Τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο!
Εκτέλεση
Λαδώνουμε την επιφάνεια του ταψιού μας
Στρώνουμε 4 φύλα κρούστας λαδώνοντας κάθε επιφάνεια .
Με το χέρι τρίβουμε το τυρί φέτα τόσο όσο να γεμίσει η επιφάνεια αραιά.
Συνεχίζουμε φύλο ,λάδι ,τυρί ,τόσες φορές μέχρι να μας απομείνουν 3 φύλα για σκέπασμα τις τυρόπιτας μας.
Σημείωση ,τα φύλα που βάζουμε στην μέση δεν τα αφήνουμε να περισσεύουν αλλά τα βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί.Θέλουμε να περισσεύουν μόνο 2 από κάτω και 2 από πάνω.
Την κλείνουμε γύρω γύρω και την χαράζουμε .
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε και το γάλα τα χτυπάμε μαζί και το ρίχνουμε επάνω από την τυρόπιτα μας .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί και να ροδίσει!
Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!
Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές για εσάς και την παρέα σας! Αυτήν την φορά σας προτείνουμε την τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα!
Με την ευκαιρία φτιάξτε: Συνταγή για λιγκουίνι με λαχανικά και πίτα σαν τριαντάφυλλο!
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας,
8 τετράγωνες φέτες τυρί,
8 τετράγωνες φέτες ζαμπόν,
6 κουταλιές μπεσαμέλ ή 3-4 κουταλιές μουστάρδα,
1 κρόκο καλά χτυπημένο
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε τα δύο φύλλα σφολιάτας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
Βάζετε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε 3 κουταλιές μπεσαμέλ.
Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μπεσαμέλ, απλά βάλτε 1-2 κουταλιές μουστάρδα.
Από πάνω τοποθετείτε 4 φέτες τυρί και 4 φέτες ζαμπόν.
Διπλώνετε τη ζύμη και την κλείνετε καλά πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο.
Αλείφετε τις πίτες με τον κρόκο αβγού και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζαμπονοτυρόπιτα.
Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα.
Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή.
Άλλη με χωριάτικο φύλλο, άλλη με απλό, άλλη με έτοιμο, με διάφορα τυριά, με προσθήκη και άλλων χόρτων στη γέμιση. Εμείς σας έχουμε σε αυτή τη συνταγή μια εύκολη και υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.
Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
350 γρ. (καθαρό βάρος) σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 από μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3/4 από μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 από μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
400 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.