Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Βουλωμένο σιφόνι: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα καθαρίσετε στο λεπτό

Θα σας λύσει τα χέρια!

21 Απριλίου 2024 14:35
Βουλωμένο σιφόνι: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τα καθαρίσετε στο λεπτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο δραστικά καθαριστικά που μπορείς να βρεις στο σπίτι σου. Μπορείς να την προμηθευτείς πολύ εύκολα ακόμα και από το mini market της γειτονιάς. Τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μαγικά και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα καθαριστικά του εμπορίου. Με την ευκαιρία, δείτε το πανίσχυρο καθαριστικό για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας.

Δείτε επίσης και ένα άλλο φοβερό κόλπο με την μαγειρική σόδα.

Ένα σημείο που μπορείτε να την αξιοποιήσετε είναι τα σιφόνια του σπιτιού.

Βουλωμένο σιφόνι: Το μυστικό με τη μαγειρική σόδα

Εάν το σιφόνι της μπανιέρας, του μπάνιου ή του νιπτήρα σου έχει βουλώσει ή εάν απλά έχει έντονη μυρωδιά η αποχέτευση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα! Αφού το καθαρίσεις από στοιχεία που εμποδίζουν, όπως οι τρίχες, ρίξε μισή κούπα σόδα και μισή κούπα ζεστό ξύδι. Περίμενε περίπου 15-20 λεπτά για να αντιδράσει και στη συνέχεια άφησε άφθονο νερό να τρέξει. Εάν το πρόβλημά σου είναι μεγαλύτερο, τότε καλύτερα να φωνάξεις κάποιον ειδικό στις αποφράξεις.

Σκουριά στα πλακάκια μπάνιου: Το καθαριστικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερό αποτέλεσμα

Τα καθαριστικά μπάνιου που κυκλοφορούν στο εμπόριο συνήθως είναι τόσο δραστικά που μπορούν να καταστρέψουν κάποια ευαίσθητα υλικά που ίσως έχετε στο μπάνιο σας. Για αυτό το λόγο θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε μόνοι σας το πιο οικολογικό καθαριστικό για τα πλακάκια και την μπανιέρα.

Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό οικολογικό καθαριστικό θα χρειαστείτε:

1/2 φλ. μαγειρική σόδα
1/4 φλ. οξυζενέ
και 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων

Βήματα

Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται απλά από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας.

Πώς θα εφαρμόσετε το μείγμα Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά.

Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε περάστε ακόμα μια στρώση από το συγκεκριμένο μείγμα ή αφήστε το να δράσει για περισσότερα λεπτά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share