Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Τέζα» τα μυρμήγκια: Το απίστευτο tip με την κανέλα που θα τα κάνει παρελθόν

Ακούστε και δεν θα χάσετε!

12 Απριλίου 2024 11:51
«Τέζα» τα μυρμήγκια: Το απίστευτο tip με την κανέλα που θα τα κάνει παρελθόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχει μπει για τα καλά η άνοιξη και τα μυρμήγκια στο σπίτι κάνουν πάρτυ! Δεν πρόλαβες να ανοίξεις τη μαρμελάδα και ευθύς αμέσως οι μικροί εργάτες σχημάτισαν ουρά στην κουζίνα, το μπάνιο μέχρι και το υπνοδωμάτιο.

Παράλλαηλα, δείτε εδώ ένα πανέξυπνο κόλπο με κανέλα.

Η συμβίωση μπορεί να γίνει πραγματικά ανυπόφορη. Όσο καλά και αν σφραγίζεις τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους.

Ακόμη και όταν νομίζεις ότι τα ξεφορτώθηκες μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σου. Πώς θα δώσεις οριστική λύση στο πρόβλημα;

Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, προτού φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αν το πρόβλημα της επέλασης των μυρμηγκιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, μπορείς να δοκιμάσεις την εξόντωση τους με φυσικό τρόπο με την βοήθεια κανέλας!

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας

Ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η κανέλα. Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σου. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, πρόσθεσε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας. Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να σκουπίσεις τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολούθησε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείς ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Λίγη κανέλα στην ηλεκτρική σκούπα και λύσατε το πρόβλημα των οσμών

Το απίστευτο tip με την κανέλα που θα κάνει παρελθόν τα μυρμήγκια
Κανέλα

Ανοίξτε την ηλεκτρική σκούπα και βάλτε μέσα ένα πανί ή ψεκασμένο με λάδι κανέλας στη σακούλα.

Κάθε φορά που θα καθαρίζετε από τώρα και στο εξής, το άρωμα της κανέλας θα κάνει βόλτες στους χώρους σας και θα φρεσκάρετε το διαμέρισμά σας.

Δοκιμάστε αυτό το έξυπνο μικρό κόλπο και θα δείτε πώς θα μοσχοβολίσει το σπίτι σας και επομένως θα φτιάξει το κέφι σας. Και αυτό είναι το καλύτερο όταν μπαίνετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, έτσι δεν είναι ;.

Εαν δεν βρείτε λάδι κανέλας, υπάρχουν και άλλα αιθέρια έλαια ή και άρωμα στο οποίο βουτάτε το πανάκι σας και στη συνέχεια το βάλετε στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Μην ξεχάσετε να δείτε επίσης: Φυσικό αρωματικό για την ντουλάπα: Φτιάξτε το μόνοι σας με κανέλα και 3 ακόμα υλικά για να μοσχοβολούν πάντα τα ρούχα σας

Πώς να φτιάξετε λάδι κανέλας

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο των 100 ml με ράβδους κανέλας. Καλύψτε τους ράβδους μέχρι πάνω με λάδι ελιάς (ή αμυγδαλέλαιο). Βάλτε και αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Η κανέλα θα αποδεσμεύσει τα δραστικά συστατικά της στο λάδι ελιάς και έτσι θα έχετε ένα θαυματουργό λάδι εύκολα και οικονομικά. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τις ράβδους κανέλας από το μπουκάλι. Όσο μένουν μέσα τόσο το λάδι σας θα γίνεται πιο δυνατό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share