Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Φυσικό αρωματικό για την ντουλάπα: Φτιάξτε το μόνοι σας με κανέλα και 3 ακόμα υλικά για να μοσχοβολούν πάντα τα ρούχα σας

Θα σας λύσει τα χέρια

1 Δεκεμβρίου 2023 16:57
Φυσικό αρωματικό για την ντουλάπα: Φτιάξτε το μόνοι σας με κανέλα και 3 ακόμα υλικά για να μοσχοβολούν πάντα τα ρούχα σας
Από Ανθή Κουρεντζή

Η ντουλάπα του σπιτιού σας παραμένει πολλές ώρες κλειστή κατά τη διάρκεια της ημέρας γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται μια ανανέωση και γιατί όχι ένα αρωματικό από τα χεράκια σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την μούχλα στην ντουλάπα.

Μπορεί η ιδέα του να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρωματικό να σας τρομάζει ωστόσο η διαδικασία όπως θα δείτε είναι εξαιρετικά απλή.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Αποξηραμένα ποτ πουρί (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης) ή να αποξηράνετε μόνοι σας λεβάντα, δεντρολίβανο, ροδοπέταλα ή άλλα αρωματικά
  • Ξυλάκια κανέλλας σε κομματάκια
  • Αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών όπως πορτοκαλιού και λεμονιού (αφού τις κόψετε σε κομματάκια αφήστε τις να ξεραθούν)
  • Σαπούνι με άρωμα της αρεσκείας σας
  • Πουγκάκια οργάντζας
  • Μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια

Φυσικό αρωματικό για την ντουλάπα: Φτιάξτε το μόνοι σας με κανέλα και 3 ακόμα ύλικά για να μοσχοβολούν πάντα τα ρούχα σας

Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από τις ανάγκες σας και από τα πόσα πουγκιά θέλετε να φτιάξετε.

Η διαδικασία απλή. Ένα μεγάλο σκεύος θα σας βοηθήσει να αναμείξετε τα υλικά. Αρχικά θα πρέπει να κόψετε το σαπούνι σε κομματάκια και να το βάλετε στο σκεύος. Σε αυτό θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά... τα ξυλάκια κανέλας, τις αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών, τα αρωματικά ποτ πουρί και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Έχετε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία, και το αρωματικό κοκτέιλ ήδη έχει εξιτάρει τη μύτη σας. Αφού τα ανακατέψετε θα χωρίσετε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στα πουγκάκια οργάντζας το οποία θα κλείσετε με κορδέλα ή σχοινάκι αν δεν έχουν ήδη.

Τα συγκεκριμένα πουγκιά είναι ιδανικά καθώς θα ελευθερώνετε το άρωμα από αυτά χωρίς να λερώνετε τα συρτάρια σας από το αρωματικό μείγμα που έχετε φτιάξει. Αν τώρα δεν έχετε πουγκιά μπορείτε με απλό ύφασμα να δημιουργήσετε. Κόβετε το ύφασμα, κατά προτίμηση σεντονόπανο, στις διαστάσεις που θέλετε, για παράδειγμα 15x15 εκατοστά, βάζετε το αρωματικό μείγμα και το δένετε με ένα σχοινάκι ή κορδέλα.

Μπορείτε είτε να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας είτε να βάλετε από ένα σε κάθε συρτάρι. Πλέον όταν ανοίγετε τα φύλλα της ντουλάπας σας μια ευωδία και μια καθαριότητα θα «γεμίζει» το δωμάτιο ενώ θα έχει ποτίσει και στα ρούχα σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αρωματίσετε και διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού αρκεί η μυρωδιά να είναι διακριτική.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share