Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ορκισμένοι εχθροί της κατσαρίδας: 6 φυσικοί τρόποι για να τις απωθήσετε άμεσα

Κάνουν δουλειά!

20 Μαρτίου 2024 17:25
Ορκισμένοι εχθροί της κατσαρίδας: 6 φυσικοί τρόποι για να τις απωθήσετε άμεσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαφέστατα, οι κατσαρίδες είναι ένας από τους εχθρούς του κάθε ανθρώπου που ζει σε αστικό, κατά κύριο λόγο, περιβάλλον. Και όσο βρισκόμαστε σε ζεστές περιόδους του χρόνου, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κατακόρυφα και την υγρασία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η εμφάνιση κατσαρίδων είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Ο φόβος -και η αηδία- πολλών ανθρώπων απέναντι στο έντομο αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένος, αφού οι κατσαρίδες ζουν στους υπονόμους, εισβάλλουν στους κλειστούς χώρους τη νύχτα, κινούνται ή και πετούν με αστραπιαίους ρυθμούς και σχεδόν πάντοτε καταφέρνουν να ξεφύγουν από το χέρι αυτού που προσπαθεί να τις εξοντώσει μακριά από τον χώρο του!

Βέβαια, όταν αρχίσετε να παρατηρείτε εισβολή κατσαρίδων στον χώρο σας αυτο που πρέπει να κάνετε είναι πάρετε τα μέτρα σας, με έξυπνους, απλούς και κυρίως φυσικούς τρόπους, ώστε να μπορέσετε να τις εξοντώσετε ή απλώς να τις διώξετε μακριά.

κατσαριδεσ-στο-σπιτι
Κατσαρίδα

Ας δούμε αναλυτικά τους τρόπους τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να απαλλαγείτε φυσικά από το έντομο αυτό

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Φτιάξτε ένα μείγμα σκόνης από λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας και αντίστοιχη ποσότητα άχνης ζάχαρης. Τοποθετήστε το μείγμα σκόνης στα σημεία που έχετε διαπιστώσει ότι κυκλοφορούν οι κατσαρίδες, στην κουζίνα, στο μπάνιο, σε γωνίες του χώρου και κοντά σε σιφώνια. Η γλυκιά μυρωδιά της άχνης ζάχαρης γρήγορα θα μπερδέψει τις κατσαρίδες, κάνοντας τις να γευτούν το μείγμα που εν τέλει θα τις εξοντώσει λόγω του οξέος από την μαγειρική σόδα.

Βορικό οξύ – ο εχθρός της κατσαρίδας

Ίσως μία από τις δημοφιλέστερες μεθόδους, το βορικό οξύ χρησιμοποιείται συχνά ώς μέσο απαλλαγής από κατσαρίδες. Δημιουργήστε ένα μείγμα από σκόνη βορικού οξέος, αλέυρι, ζάχαρη ή κακάο, φτιάξτε μικρά μπαλάκια και σκορπίστε τα στους χώρους που πηγαίνουν τα έντομα αυτά. Η ζάχαρη και το κακάο θα λειτουργήσουν ώς το κατάλληλο δόλωμα που θα προσελκύσει τις κατσαρίδες να δοκιμάσουν. Από εκεί και πέρα, το βορικό οξύ στον οργανισμό τους σε μικρό χρονικό διάστημα θα τις σκοτώσει.

Βέβαια, αν έχετε παιδιά και κατοικίδια, καλό θα ήταν να αποφύγετε την παραπάνω μέθοδο αφού σε περίπτωση κατάποσης από οποιονδήποτε οργανισμό, το βορικό οξύ αποτελεί μία επικίνδυνα τοξική ουσία.

Δαφνόφυλλα

Τα φύλλα δάφνης αποτελούν έναν απόλυτα φυσικό τρόπο να διώξετε τις κατσαρίδες μακριά από τον χώρο σας. Αν μαγειρεύετε σίγουρα έχετε μερικά αποξηραμένα φύλλα δάφνης στην κουζίνα σας. Σκορπίστε μερικά, ολόκληρα ή και τριμμένα, στα σημεία εισβολής των κατσαρίδων, στο μπάνιο και στο μπαλκόνι. Έπειτα, σφουγγαρίστε κοντά στα ίδια σημεία με νερό στο οποίο έχετε προηγουμένως ρίξει μερικά δαφνόφυλλα. Η έντονη μυρωδιά τους θα κάνει τις κατσαρίδες να φύγουν μακριά, αφού δεν αντέχουν καθόλου το δυνατό άρωμα της δάφνης.

Αμμωνία

Η πανίσχυρη αμμωνία είναι και σε αυτή την περίπτωση δυνατό όπλο στην μάχη κατά των κατσαρίδων. Διαλύστε 2 φλιτζάνια αμμωνία σε έναν μεγάλο κουβά νερό και ρίξτε το διάλυμα σε όλες τις υδρορροές του σπιτιού σας. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κάνει τις κατσαρίδες να φύγουν μακριά από τον χώρο σας.

Σαπούνι

Άλλος ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, είναι η χρήση σαπουνιού. Διαλύστε αρκετή ποσότητα σαπουνιού σε νερό και τοποθετήστε το σε ειδικό σκεύος ψεκασμού. Αν έχετε εντοπίσει τη φωλιά από την οποία βγαίνουν οι κατσαρίδες, τότε ψεκάστε μπροστά από αυτό το σημείο ή αλλιώς ψεκάστε απευθείας πάνω τους. Το διάλυμα αυτό είναι ικανό να τις εξοντώσει.

Πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο

Άλλη μία φυσική λύση εξόντωσης των κατσαρίδων είναι να ανακατέψετε μέσα σε ένα λίτρο νερό, λίγη ποσότητα από πιπέρι καγιέν, μία λιωμένη σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι. Αφού αφήσετε το μείγμα για λίγη ώρα, μέχρι να βγουν όλες οι μυρωδιές στο 100%, ρίξτε λίγο υγρό σαπούνι και ψεκάστε το διάλυμα στα σημεία που έχετε εντοπίσει τις κατσαρίδες. Οι μυρωδιές θα τις διώξουν μακριά, απαλλάσσοντας σας από την παρουσία τους.

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες σήμερα!

Η εξόντωση των κατσαρίδων είναι μία διαδικασία που απασχολεί όλο τον κόσμο, αφού η συνύπαρξη με τα έντομα αυτά μόνο δυσάρεστη μπορεί να είναι. Για να απαλλαγείτε γρήγορα από την παρουσία τους, το καλύτερο θα ήταν να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές συνδυαστικά. αλλά και να τις εφαρμόζετε συστηματικά κάθε εβδομάδα, τις περιόδους του χρόνου που παρατηρείται έξαρση.

Φυσικά, σε ακραίες περιπτώσεις, συνιστάται η επιλογή μιας εξειδικευμένης ομάδας ώστε να εφαρμόσει πρακτικές ειδικής απεντόμωσης για κατσαρίδες, γεγονός που σίγουρα θα οδηγήσει στην οριστική απομάκρυνση τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share