Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καθαρίστε το ψυγείο σας σε 6 βήματα: Το μυστικό για αποτελεσματικό καθάρισμα ακόμα και στα δύσκολα σημεία

Θα σας λύσει τα χέρια

20 Φεβρουαρίου 2024 08:55
Καθαρίστε το ψυγείο σας σε 6 βήματα: Το μυστικό για αποτελεσματικό καθάρισμα ακόμα και στα δύσκολα σημεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε καθαρίσει ποτέ κάτω και πίσω από το ψυγείο σας; Οι περισσότερες νοικοκυρές σε αυτή την ερώτηση απαντάνε αρνητικά ή αναφέρουν πως πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να καθαρίσουν κάτω από το ψυγείο τους.

Με την ευκαιρία, δείτε το «μυρωδάτο» κόλπο για να μοσχοβολάει ο νεροχύτης σας.

Επειδή το καθάρισμα του ψυγείου είναι πολύ σημαντική υπόθεση μέσα, έξω, πάνω, κάτω και πίσω από αυτό, σας έχουμε σήμερα τον τρόπο για να καθαρίσετε το κάτω μέρος του ψυγείου σας εύκολα και γρήγορα.

Βήματα για να καθαρίσετε τον χώρο πίσω και κάτω από το ψυγείο

  • Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα.
  • Απομακρύνετε χαλάκια και πατάκια που ίσως έχετε στο μπροστινό μέρος του ψυγείου σας ή και κάτω από αυτό.
  • Στη συνέχεια ανοίξτε το ψυγείο και αφαιρέστε τη σχάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ψυγείου.
  • Χρησιμοποιήστε μια σκούπα ή βούρτσα με λεπτό χερούλι και καθαρίστε κάτω από το ψυγείο σας. Ό,τι δεν φτάνετε μπορείτε να το μαζέψετε με μια ηλεκτρική σκούπα.
  • Καθαρίστε τη σχάρα στην μπανιέρα σας και από τις 2 μεριές. Χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων ή κάποιο άλλο απορρυπαντικό κα στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Αφήστε τη να μουλιάσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει καλά.
  • Βάλτε τη σχάρα και πάλι στη θέση της, όταν θα έχει στεγνώσει καλά, και το ψυγείο σας είναι πεντακάθαρο και θα λειτουργεί τώρα πολύ καλύτερα.

«Alert» για τις πατάτες: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τις πλένετε πάντα πριν το καθάρισμα

Όλες γνωρίζουμε πως τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να πλένονται σχολαστικά για να είναι 100% ασφαλή προς κατανάλωση.

Η πατάτα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα παγκοσμίως και καταναλώνεται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους (βραστή, ψητή, τηγανητή κ.ά). Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για αλμυρό κέικ με πατάτες και τυριά.

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες

Σύμφωνα με το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) οι πατάτες πρέπει να ξεπλένονται πολύ καλά με τρεχούμενο νερό πριν από την κοπή. Το σχολαστικό πλύσιμο είναι ζωτικής σημασίας ακόμα κι αν σκοπεύεις να τις ξεφλουδίσεις, λόγω των μικροβίων που βρίσκονται στη φλούδα και μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους.

Το ίδιο σημαντικό είναι να κόψεις τα χαλασμένα ή μουχλιασμένα μέρη τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ σαπούνι, χλωρίνη ή άλλα χημικά προϊόντα για να καθαρίσεις τις πατάτες.

«Alert» για τις πατάτες: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τις πλένετε πάντα πριν το καθάρισμα

«Οι πατάτες είναι θαμμένες για καιρό στο χώμα, επομένως χρειάζονται σχολαστικό πλύσιμο πριν το μαγείρεμα», αναφέρει στο marthastewart.com η σεφ, Catt Fields White.

Πώς να πλύνεις τις πατάτες

Η σεφ συνιστά να μουλιάζεις πρώτα τις πατάτες σε κρύο νερό πριν τις καθαρίσεις για να φύγει η βρωμιά και να χρειάζονται λιγότερο τρίψιμο. Στη συνέχεια τρίψε τες απαλά χρησιμοποιώντας μια καθαρή βούρτσα ή ένα νέο μαλακό πανάκι.

Εάν οι πατάτες πρόκειται να ξεφλουδιστούν, η White τονίζει να τις πλύνεις όπως περιγράφεται παραπάνω πριν έρθουν σε επαφή με το μαχαίρι ή τον αποφλοιωτή. «Μετά το ξεφλούδισμα, βάλε τις πατάτες σε νερό με λίγο χυμό λεμονιού, αν δεν πρόκειται να τις μαγειρέψεις αμέσως, διαφορετικά θα μαυρίσουν», αναφέρει η σεφ.

Πώς να αποθηκεύσεις τις πλυμένες πατάτες

Οι πατάτες πρέπει να μαγειρεύονται αμέσως μετά το πλύσιμο για να μη συγκεντρώσουν βακτήρια. Είναι καλύτερο να πλένεις τις πατάτες λίγο πριν τις μαγειρέψεις και προσπάθησε να μην τις αφήσεις κομμένες για περισσότερες από 24 ώρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share