Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νεροχύτης που μοσχοβολά φρεσκάδα: Το «μυρωδάτο» φυσικό κόλπο που θα απογειώσει την κουζίνα

Θα σας λύσει τα χέρια

19 Φεβρουαρίου 2024 15:23
Νεροχύτης που μοσχοβολά φρεσκάδα: Το «μυρωδάτο» φυσικό κόλπο που θα απογειώσει την κουζίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ έχετε τακτοποιήσει και καθαρίσει την κουζίνα σας μετά από τη μαγειρική σας, δυσάρεστες μυρωδιές κάνουν το χώρο να μυρίζει σαν να έχετε σκορπίσει όλα τα σκουπίδια σας στο πάτωμα. Με την ευκαιρία, δείτε 6 βήματα του Σπύρου Σούλη για αστραφτερη κουζίνα.

Και ναι αυτές οι δυσάρεστες μυρωδιές προέρχονται από την αποχέτευση του νεροχύτη σας! Ίσως τα κοινά καθαριστικά να βοηθάνε στο να την καθαρίσετε αλλά η μυρωδιά αυτή επανέρχεται διότι δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την καθαριότητα. Δεν θα πιστέψετε λοιπόν με ποιο εσπεριδοειδές μπορείτε να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτό το βασανιστικό συνήθειο. Με ένα και μόνο λεμόνι!

Νεροχύτης που μοσχοβολά φρεσκάδα: Το «μυρωδάτο» φυσικό κόλπο που θα απογειώσει την κουζίνα

Πάρτε ένα λεμόνι και ξεφλουδίστε το με ένα μαχαίρι. Τις φλούδες από το λεμόνι τοποθετήστε τις στο σιφόνι του νιπτήρα της κουζίνας σας. Στη συνέχει ρίξτε και μερικά παγάκια στο ίδιο σημείο.

Μετά από μερικά λεπτά θα διαπιστώσετε πως οι δυσάρεστες μυρωδιές έχουν φύγει, ενώ αντιθέτως μια αίσθηση φρεσκάδας εξαπλώνεται στην κουζίνα σας!

«Alert» για τις πατάτες: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τις πλένετε πάντα πριν το καθάρισμα

Όλες γνωρίζουμε πως τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να πλένονται σχολαστικά για να είναι 100% ασφαλή προς κατανάλωση.

Η πατάτα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα παγκοσμίως και καταναλώνεται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους (βραστή, ψητή, τηγανητή κ.ά). Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για αλμυρό κέικ με πατάτες και τυριά.

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες

Σύμφωνα με το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) οι πατάτες πρέπει να ξεπλένονται πολύ καλά με τρεχούμενο νερό πριν από την κοπή. Το σχολαστικό πλύσιμο είναι ζωτικής σημασίας ακόμα κι αν σκοπεύεις να τις ξεφλουδίσεις, λόγω των μικροβίων που βρίσκονται στη φλούδα και μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους.

Το ίδιο σημαντικό είναι να κόψεις τα χαλασμένα ή μουχλιασμένα μέρη τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ σαπούνι, χλωρίνη ή άλλα χημικά προϊόντα για να καθαρίσεις τις πατάτες.

«Alert» για τις πατάτες: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τις πλένετε πάντα πριν το καθάρισμα

«Οι πατάτες είναι θαμμένες για καιρό στο χώμα, επομένως χρειάζονται σχολαστικό πλύσιμο πριν το μαγείρεμα», αναφέρει στο marthastewart.com η σεφ, Catt Fields White.

Πώς να πλύνεις τις πατάτες

Η σεφ συνιστά να μουλιάζεις πρώτα τις πατάτες σε κρύο νερό πριν τις καθαρίσεις για να φύγει η βρωμιά και να χρειάζονται λιγότερο τρίψιμο. Στη συνέχεια τρίψε τες απαλά χρησιμοποιώντας μια καθαρή βούρτσα ή ένα νέο μαλακό πανάκι.

Εάν οι πατάτες πρόκειται να ξεφλουδιστούν, η White τονίζει να τις πλύνεις όπως περιγράφεται παραπάνω πριν έρθουν σε επαφή με το μαχαίρι ή τον αποφλοιωτή. «Μετά το ξεφλούδισμα, βάλε τις πατάτες σε νερό με λίγο χυμό λεμονιού, αν δεν πρόκειται να τις μαγειρέψεις αμέσως, διαφορετικά θα μαυρίσουν», αναφέρει η σεφ.

Πώς να αποθηκεύσεις τις πλυμένες πατάτες

Οι πατάτες πρέπει να μαγειρεύονται αμέσως μετά το πλύσιμο για να μη συγκεντρώσουν βακτήρια. Είναι καλύτερο να πλένεις τις πατάτες λίγο πριν τις μαγειρέψεις και προσπάθησε να μην τις αφήσεις κομμένες για περισσότερες από 24 ώρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share