Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Στέγνωμα ρούχων: Το μυστικό για να το πετύχετε γρήγορα ακόμα και όταν βρέχει και κάνει κρύο

Το αιώνιο πρόβλημα του χειμώνα

22 Ιανουαρίου 2024 19:19
Στέγνωμα ρούχων: Το μυστικό για να το πετύχετε γρήγορα ακόμα και όταν βρέχει και κάνει κρύο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το φθινόπωρο πλησιάζει με την θερμοκρασία να πέφτει και τα προβλήματα να... αυξάνουν. Οι βροχές, η υγρασία και το κρύο δυσκολεύουν το στέγνωμα ρούχων. Και πολύ συχνά στο μέσο διαμέρισμα η κατάσταση γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Με την ευκαιρία, δείτε τι να κάνετε αν τα ρούχα σας μυρίζουν μούχλα μετά το πλυντήριο.

Το καλοκαίρι τα ρούχα στεγνώνουν σε πολύ λίγες ώρες. Το χειμώνα μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο ή τρεις μέρες για να στεγνώσουν συγκεκριμένα υφάσματα. Οι πιο συνηθισμένες λύσεις είναι, μια εσωτερική απλώστρα, αν υπάρχει χώρος, ή να τοποθετηθούν τα ρούχα στο καλοριφέρ. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Συμβουλές

  • Όσο πιο καλά στυμμένο είναι ένα ρούχο, τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει. Αν υποψιάζεστε ότι το πλυντήριο δεν κάνει καλή δουλειά με κάποια βαριά υφάσματα, λίγο στύψιμο με το χέρι θα βοηθήσει.
  • Μην βάζετε ρούχα σε καλοριφέρ ή σόμπα. Συνηθίζεται με την πεποίθηση ότι στεγνώνουν πιο γρήγορα. Συνήθως όχι. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να ζορίσετε τις ίνες και να τα βλάψετε. Τα ρούχα στεγνώνουν γρήγορα μόνο όταν είναι τεντωμένα.
  • Μη διπλώνετε τα ρούχα στην απλώστρα γιατί με αυτόν τον τρόπο αργούν να στεγνώσουν. Κρεμάστε τα από τους ώμους ώστε να κρέμονται από τη μία πλευρά. Το βάρος τους τα τεντώνει και θα βελτιώσει τις πιθανότητες να στεγνώσουν καλά.

Στέγνωμα ρούχων: Το μυστικό για να το πετύχετε γρήγορα ακόμα και όταν βρέχει και κάνει κρύο

  • Σε σπίτια με πολύ υγρασία η απλώστρα θα αυξήσει σημαντικά το πρόβλημα. Είναι καλύτερα να κρεμάσετε τα ρούχα σκόρπια στο σπίτι, αν είναι δυνατό. Θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.
  • Μην απλώνετε το ένα ρούχο δίπλα στο άλλο. Βάλτε τα αραιά στην απλώστρα και ακόμη καλύτερα ανά μία ράγα. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσουν γρηγορότερα. Η απόσταση βοηθάει.
  • Αμέσως μετά το πλυντήριο βάλτε ενδιάμεσα από τα ρούχα που έχετε κρεμάσει στη μπουγάδα μία μεγάλη, στεγνή, βαμβακερή πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο, η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία των υπολοίπων ρούχων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Αν χρησιμοποιείτε απλώστρα που γαντζώνει στο κάγκελο του μπαλκονιού μπορείτε να την καλύψετε με ένα μεγάλο πλαστικό για να μην βρέχονται τα ρούχα. Κυκλοφορούν και έτοιμες τέτοιες λύσεις για αυτού του είδους τις απλώστρες.
  • Αν πραγματικά βιάζεστε και χρειάζεστε κάποιο ρούχο να στεγνώσει γρήγορα αποφύγετε καλοριφέρ, σόμπες και τζάκια. Το ρούχο θα στεγνώσει αν είναι τεντωμένο και το χτυπάει ζεστός αέρας. Ένα αερόθερμο ή ένα κλιματιστικό είναι η καλύτερη λύση.

Και κάτι για το τέλος

  • Μην αφήνετε ρούχα στο πλυντήριο ή στη λεκάνη για να τα απλώσετε αργότερα, όταν θα σταματήσει η βροχή.
  • Κινδυνεύουν να μουχλιάσουν. Αυτό μπορεί να γίνει τρομερά γρήγορα ιδιαίτερα μέσα στο πλυντήριο.
  • Βλάπτουν τα πλαστικά του πλυντηρίου. Το πλυντήριο είναι σχεδιασμένο να πλένει και να αδειάζει. Μια μόνιμη υγρασία παραπάνω από το κανονικό το βλάπτει σοβαρά.
  • Στη λεκάνη βλάπτουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αναδίδουν υγρασία χωρίς να στεγνώνουν.
  • Απλώστε τα, έστω και πρόχειρα κάπου μέσα. Ξαναπλώστε τα σωστά όταν μπορέσετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share