Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Σωτήρας» για τον φοιτητή: Το πανέξυπνο μυστικό στο βράσιμο των μακαρονιών - Έτσι δε θα γίνονται... νιανιά

Θα σας... λύσει τα χέρια

14 Σεπτεμβρίου 2023 19:27
«Σωτήρας» για τον φοιτητή: Το πανέξυπνο μυστικό στο βράσιμο των μακαρονιών - Έτσι δε θα γίνονται... νιανιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια λασπώνουν εύκολα άμα δεν προσέξει κάποιος. Εάν σκέφτεστε το κόλπο με τις σταγόνες λάδι στο βράσιμο, τότε αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με μεγάλους σεφ. Με την ευκαιρία, δείτε την μακαρονάδα του Tik Tok που έγινε viral.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Στην συνέχεια, τα σουρώνετε, χωρίς να τα ξεπλύνετε με νερό και θα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Αν θέλετε βάζετε βούτυρο ή λάδι και στην συνέχεια ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει στο φλυτζάνι.

Βράσιμο μακαρονιών
Βράσιμο μακαρονιών

Το μεγαλύτερο λάθος με τα μακαρόνια είναι πριν τα βράσετε – Μεγάλη προσοχή

Τα μακαρόνια μπορεί να είναι μέσα στα αγαπημένα μας φαγητά, αλλά πάντα κάνουμε ορισμένα απλοϊκά λάθη, τα οποία μπορεί να χαλάσουν τη συνταγή μας, με κάποια εξ αυτών να είναι πριν τα βράσετε.

Ποιος, άλλωστε, δε θέλει να απολαύσει μια υπέροχη μακαρονάδα με κάποια ευφάνταστη σάλτσα; Πριν τα απολαύσουμε, όμως, οφείλουμε να δώσουμε βάση σε συνήθειες στο βράσιμο, που δεν είναι σωστές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάμε το νερό των μακαρονιών.

Συγκεκριμένα, πριν βράσουμε τα μακαρόνια, δεν πρέπει να ρίχνουμε αλάτι στο νερό, που βράζει στην κατσαρόλα. Παράλληλα, δεν πρέπει ούτε να το ρίχνουμε πολύ νωρίς όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι να αλατώνουμε, όταν το νερό έχει πάρει βράση.

Μακαρόνια με κιμά: Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ταλιατέλες μπολονέζ

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και νόστιμο φαγητό από ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά κι αυτή η συνταγή έχει ονομασία προέλευσης από την Μπολόνια της Ιταλίας.

Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια.

Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζε. Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο. Επίσης, δείτε τη συνταγή για μακαρόνια με κιμά από τον Πάνο Ιωαννίδη που θα γίνει έμμονη ιδέα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 170 γρ βοδινό κιμά
  • 170 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 3 κουταλιές πελτέ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ κιλό ταλιατέλες
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.

Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε

Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share