Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

«Σφήνα» καθαριότητας από τη μαγειρική σόδα - Η τεχνική σφουγγαρίσματος για γυαλιστερά δάπεδα

Δώστε βάση!

12 Σεπτεμβρίου 2023 13:41
«Σφήνα» καθαριότητας από τη μαγειρική σόδα - Η τεχνική σφουγγαρίσματος για γυαλιστερά δάπεδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια από τις βασικότερες δουλειές του σπιτιού είναι το σφουγγάρισμα. Είναι η δουλειά που θα απολυμάνει, θα δώσει λάμψη στα πατώματα και άρωμα φρεσκάδας στον χώρο σας. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για ανέξοδο και αποτελεσματικό καθάρισμα του κλιματιστικού

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν καθαριστικά του εμπορίου για το σφουγγάρισμα. Ωστόσο, μπορείς να καθαρίσεις τέλεια το πάτωμα με οικολογικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά. Πως θα το πετύχεις;

Τα υλικά για ένα άψογο σφουγγάρισμα

Υλικά

Δεν είναι σφουγγάρισμα, είναι τέχνη: Το μυστικό για να σφουγγαρίσετε το σπίτι στο άψε σβήσε και το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα

Είσαι κουρασμένη. Έχεις τελειώσει τη δουλειά και επιστρέφεις σπίτι. Μπαίνεις, κλείνεις την πόρτα πίσω σου και το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι το κρεβάτι με τα αφράτα του μαξιλάρια. Αλλά, όχι. Η μοίρα έχει άλλα σχέδια.

Ώρα για σφουγγάρισμα

Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι πρέπει να σφουγγαρίσεις. Δε γίνεται να το αναβάλλεις άλλο. Άσε που και την επόμενη μέρα θα έχεις δουλειές, οπότε δε θα είναι ποτέ η ιδανική ημέρα από άποψη χρόνου. Με βαριά καρδιά, σηκώνεσαι, πηγαίνεις δειλά-δειλά να πάρεις τα σύνεργα aka τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά. Γεμίζεις με νερό και αρχίσεις τον αγώνα σου.

Όλα καλά -μάλλον- μέχρι εδώ, ώσπου, μετά το τέλος των λοιπών, πρέπει να περιμένεις για αρκετή ώρα να στεγνώσει το πάτωμα. Ναι, έχεις δίκιο, αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά αν είναι βράδυ που δε θες να κοιμηθείς με την υγρασία.

Το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα

Κι όμως, υπάρχει ένα κόλπο για να στεγνώνει πιο γρήγορα το πάτωμα όταν το σφουγγαρίζεις. Είναι πολύ απλό, ανέξοδο και πανεύκολο στην ενσωμάτωσή του στο πρόγραμμά σου. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα χάσετε κιλά, κάνοντας μόνο δουλειές σπιτιού.

And the winner is… Το ζεστό νερό.

Το ζεστό νερό εξατμίζεται πιο εύκολα, άρα όταν χρησιμοποιείς αυτό για να σφουγγαρίσεις το πάτωμα και το τελευταίο θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να στεγνώσει.

Τόσο απλά!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share