Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Λευκά δόντια σε 3 λεπτά: Μαγειρική σόδα και 1 ακόμα σπιτικό υλικό για φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα!

Απίθανο τρικ

23 Αυγούστου 2023 10:55
Λευκά δόντια σε 3 λεπτά: Μαγειρική σόδα και 1 ακόμα σπιτικό υλικό για φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα λευκά δόντια είναι πολύ σημαντικό πράγμα για την εμφάνιση κάθε ανθρώπου καθώς βελτιώνει αισθητά ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα μας, το χαμόγελό μας.

Με το τρικ που θα δούμε σήμερα, θα μάθεις πώς να ασπρίσεις φυσικά τα δόντια σου μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας υλικά από την κουζίνα σου. Επίσης, πείτε αντίο στην πέτρα των δοντιών με το μυστικό κόλπο της γιαγιάς.

Θα χρειαστείς

Πώς θα φτιάξεις το μίγμα

Βάλε σε ένα μπολ ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Μόλις ο αφρός φύγει βάλε λίγη ποσότητα στο δάχτυλό σου και άπλωσέ την στα δόντια σου. Άσε το μίγμα πάνω στα δόντια για 3 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά το στόμα σου.

Προσοχή!

Το συγκεκριμένο μίγμα μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σου, για αυτό καλό θα ήταν να μην το εφαρμόζεις πάνω από μία φορά την εβδομάδα!

Μαγειρική σόδα
Μαγειρική σόδα

Αντίο οδοντίατρε: Τελικά πότε είναι καλύτερο να βουρτσίζουμε τα δόντια μας; Πριν ή μετά το πρωινό;

Το βούρτσισμα κάθε πρωί και ξανά το βράδυ πριν τον ύπνο, φαίνεται να είναι το πρότυπο για τους περισσότερους ανθρώπους. Με την ευκαιρία, δείτε ποια είναι η νούμερο 1 τροφή που χαλάει τα δόντια των παιδιών;

Τι γίνεται, όμως, εάν πλένετε τα δόντια σας σε λάθος μέρος της πρωινής σας ρουτίνας;

Γιατί ίσως είναι καλύτερο να βουρτσίζετε πριν το πρωινό

Μπορεί πράγματι να υπάρχει μια επιστημονική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ενώ κοιμάστε, τα βακτήρια που προκαλούν πλάκα στο στόμα σας πολλαπλασιάζονται. Αυτός είναι εν μέρη ο λόγος που μπορεί να ξυπνήσετε με άσχημη γεύση και κακή αναπνοή.

Βουρτσίζοντας με μια οδοντόκρεμα με φθόριο απαλλάσσετε τα δόντια σας από την πλάκα και τα βακτήρια.

Επικαλύπτετε επίσης το σμάλτο σας με ένα προστατευτικό φράγμα έναντι των οξέων στο φαγητό σας.

Όταν το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας, ξεκινάτε και την παραγωγή σάλιου. Μια μικρή μελέτη 21 ηλικιωμένων έδειξε ότι, μετά το βούρτσισμα, οι συμμετέχοντες στη μελέτη είδαν την παραγωγή σάλιου να εκτινάσσεται για έως και 5 λεπτά. Το σάλιο βοηθά το φαγητό σας να διασπαστεί και φυσικά σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια στο στόμα σας.

Γιατί μπορεί να θέλετε να πλένετε τα δόντια σας μετά το πρωινό

Ενώ οι ειδικοί λένε ότι το βούρτσισμα πριν φάτε πρωινό είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το σμάλτο των δοντιών σας και τη συνολική στοματική υγεία, κανείς δεν θέλει να πιει τον πρωινό χυμό του πορτοκαλιού όταν έχει ακόμα τη γεύση του φθορίου στο στόμα του. Γι’ αυτό ίσως να προτιμάτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το πρωινό.

Αλλά οι τροφές που συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό μας, όπως εσπεριδοειδή και καφές, είναι όξινες. Αυτό σημαίνει ότι με το βούρτσισμα τα υπολείμματα αυτών των τροφών διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών μας. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να αποφεύγετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά το πρωινό, εάν καταναλώνετε κάτι όξινο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share