Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Οι κηπουροί αποκαλύπτονται: Το έξυπνο κόλπο για να ανθίσουν ξανά τα φυτά στις γλάστρες

Δώστε βάση!

9 Αυγούστου 2023 15:08
Οι κηπουροί αποκαλύπτονται: Το έξυπνο κόλπο για να ανθίσουν ξανά τα φυτά στις γλάστρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας αποκαλύπτει το έξυπνο tip των κηπουρών για ένα σπιτικό λίπασμα που αφορά κυρίως τους αρχάριους για να ανθίσουν ξανά τα φυτά στις γλάστρες. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα tips για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε όαση.

Εκτός από τη συντήρηση του ποτίσματος και της τροφοδοσίας των πολύτιμων φυτών σου ή των τοπικών λαχανικών σου, χρειάζονται επίσης ένα καλό λίπασμα για να τους δώσει θρεπτικά συστατικά και μια υγιή ώθηση.

Λευκό ξύδι και νερό

Το λευκό ξύδι είναι ένα εξαιρετικό, φυσικό καθαριστικό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως λίπασμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το οξικό οξύ που περιέχει είναι ένας φυσικός τρόπος για να αυξήσεις την οξύτητα στο έδαφος — ειδικά εάν τα επίπεδα pH του εδάφους δεν είναι ισορροπημένα.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι με 1 λίτρο νερό για να δημιουργήσεις ένα διάλυμα. Στη συνέχεια, πότισε τα φυτά σου με αυτό κάθε τρεις μήνες περίπου. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο διάλυμα και για λίπασμα των φυτών εσωτερικού χώρου.

Οι κηπουροί αποκαλύπτονται: Το έξυπνο κόλπο για να ανθίσουν ξανά τα φυτά στις γλάστρες

Bonus λίπασμα για ανθισμένα φυτά

Οι φλούδες της μπανάνας είναι γεμάτες κάλιο και ασβέστιο, που τροφοδοτούν τα φυτά, προάγοντας την ανάπτυξη των ριζών. Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείς βιολογικές φλούδες μπανάνας, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν χημικά.

Μπορείς είτε να τοποθετήσεις τις φλούδες απευθείας στο χώμα των φυτών της γλάστρας, είτε να τις χρησιμοποιήσεις ως σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του κήπου σου. Μόλις η φλούδα του φρούτου διασπαστεί στο έδαφος, αυτό θα διασκορπίσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα υγρό λίπασμα προσθέτοντας φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο με νερό. Κλείσε καλά το καπάκι και άφησέ το να μουλιάσει για μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τις φλούδες και χρησιμοποίησε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να γονιμοποιήσεις τα φυτά σου. Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζεις ότι οι φλούδες μπανάνας απωθούν τα παράσιτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share