Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Σπίρτο» ο Σπύρος Σούλης: Το έξυπνο κόλπο για να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα

Δώστε βάση!

8 Αυγούστου 2023 09:53
«Σπίρτο» ο Σπύρος Σούλης: Το έξυπνο κόλπο για να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε δύο οικονομικά tips για να εξαφανίσετε τη μυρωδιά υγρασίας από την ντουλάπα σας. Με την ευκαιρία, δείτε τον τρόπο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις πετσέτες θαλάσσης

Η υγρασία στην ντουλάπα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά σπίτια λόγω κακής μόνωσης ή κατασκευής. Το κακό είναι πως δίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά σε όλη την ντουλάπα αλλά και στα ρούχα. Κάντε της έξωση σήμερα κιόλας!

Ένα πολύ έξυπνο και οικονομικό tip για να διώξετε αυτή την άσχημη μυρωδιά από την ντουλάπα σας είναι να πάρετε μερικές λευκές κιμωλίες και να τις δέσετε με ένα λαστιχάκι όλες μαζί. Κρεμάστε τις κιμωλίες στο εσωτερικό της ντουλάπας (μπορείτε ακόμα και να τις βάλετε μέσα σε ένα κομμάτι τούλι και να τοποθετήσετε το τούλι σε μια γωνιά της ντουλάπας) και δείτε τη μυρωδιά να εξαφανίζεται αμέσως. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία.

«Σπίρτο» ο Σπύρος Σούλης: Το έξυπνο κόλπο για να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα

Αν το πρόβλημα της υγρασίας είναι πολύ πιο έντονο και έχετε παρατηρήσει ακόμα και σταγόνες νερού στο εσωτερικό της ντουλάπας σας τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Βάλτε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη. Με ένα σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα περάστε τις με ένα καθαρό πανί. Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας καλό είναι να έχετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να στεγνώσει πιο γρήγορα και η ντουλάπα. Επιπλέον κάθε φορά που ανοίγετε τις μπαλκονόπορτές σας για να αερίζεται το δωμάτιό σας, φροντίζετε να ανοίγετε και τις πόρτες των ντουλαπών σας καθώς χρειάζονται και αυτές καθαρό αέρα.

Τι να κάνετε μετά το καθάρισμα

Κάθε φορά που θα αερίζετε το δωμάτιό σας φροντίζετε πέρα από παράθυρα και μπαλκονόπορτες να ανοίγετε και τα φύλλα από τις ντουλάπες σας. Λόγω του ότι είναι κλειστές συνεχώς τείνουν να μαζεύουν πολύ υγρασία.
Μην σιδερώνετε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμάτε να το κάνετε στο σαλόνι. Επίσης μετά το σιδέρωμα μην αποθηκεύετε κατευθείαν τα ρούχα στις ντουλάπες καθώς μιας και είναι ακόμα ζεστά βγάζουν υδρατμούς.
Με τη χρήση κάποιου μικρού αφυγραντήρα ντουλάπας μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα διαπαντός.

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο ρούχων; Δείτε τι φταίει και τι μπορείτε να κάνετε

Μήπως αναρωτιέστε πώς θα εξουδετερώσετε από το πλυντήριο ρούχων τις άσχημες μυρωδιές, όπως αυτές που προκαλεί η μούχλα και η υγρασία; Έχουμε μερικά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν. Με την ευκαιρία, δείτε 3 κόλπα για να παραμένουν τα ρούχα ευωδιαστά και ολόλευκα για καιρό μετά το πλυντήριο

Πρόλαβες επιτέλους να βάλεις εκείνο το πλυντήριο που προσπαθούσες να προγραμματίσεις όλη την εβδομάδα. Χρησιμοποίησες τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού, έριξες μια χρωμοπαγίδα στον κάδο, πρόσθεσες μαλακτικό για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα και γενικά ακολούθησες όλα τα tips για καλύτερο πλύσιμο στο πλυντήριο. Το πρόγραμμα τελειώνει κι εσύ ανοίγεις την πόρτα του πλυντηρίου. Τότε διαπιστώνεις με λύπη ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κάδος μυρίζει μούχλα, όπως και τα ρούχα σου. Τι κάνεις;

Συμβουλές για να κάνεις τον κάδο του πλυντηρίου να ευωδιάζει με φυσικό τρόπο

«Σπίρτο» ο Σπύρος Σούλης: Το έξυπνο κόλπο για να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα

Αντί να πάρεις τη μητέρα σου τηλέφωνο και να ζητήσεις συμβουλές, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα έτσι ώστε να καθαρίσεις αποτελεσματικά το πλυντήριο.

1. Καταρχάς, μην αφήνεις ποτέ βρεγμένα ρούχα για πολλή ώρα στον κάδο του πλυντηρίου γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, φρόντισε να τα βγάλεις και να τα απλώσεις.

2. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για να κάνεις τον κάδο να μοσχοβολάει. Αφού αδειάσεις το πλυντήριο, ρίξε περίπου 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι στον κάδο. Πρόσθεσε επίσης, περίπου 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού. Βάλε μια πλύση στους 60 βαθμούς.

3. Προκειμένου να φεύγει η υγρασία από τον κάδο του πλυντηρίου και τη θήκη του απορρυπαντικού, φρόντισε να κρατάς την πόρτα και τη θήκη ανοιχτές μετά από κάθε πλύση.

4. Αφού τελειώσει μια πλύση, σκούπισε με ένα πανάκι το λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου για να μην αναπτυχθεί υγρασία. Αν έχεις καιρό να το καθαρίσεις, μπορεί να έχει ήδη εμφανιστεί μούχλα σε αυτό το σημείο την οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά μόνο η χλωρίνη. Αφού καθαρίσεις το λάστιχο, κάνε μια πλύση σε ένα σύντομο πρόγραμμα για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

5. Όταν βλέπεις ότι έχει συσσωρευτεί βρωμιά στη θήκη του απορρυπαντικού, αφαίρεσέ την και πλύνε την με σαπούνι και καθαρό νερό.

6. Τέλος, αν αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πλυντήριο ρούχων, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν μία φορά το μήνα ή περίπου κάθε 30 κύκλους πλύσης για να αποφεύγουμε τη συσσώρευση ρύπων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share