Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγχωρέστε τις κατσαρίδες με 1 φυτό που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και απαλλαγείτε οριστικά από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες

Ο φυσικός εξολοθρευτής εντόμων

7 Ιουνίου 2023 10:43
Συγχωρέστε τις κατσαρίδες με 1 φυτό που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και απαλλαγείτε οριστικά από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες
Πηγή: unsplash.com
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Ψάχνετε τρόπους να διώξετε τις κατσαρίδες και τα έντομα από το σπίτι σας; Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Με την ευκαιρία, δείτε πώς με 1 φυσικό κόλπο θα απαλλαγείτε οριστικά από τις κατσαρίδες.

Ευτυχώς, έχουμε την πιο τέλεια και αποτελεσματική λύση για εσάς! Το μείγμα αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις αράχνες και τα άλλα έντομα μια για πάντα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε αιθέριο έλαιο μέντας με νερό και να βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι.

Ψεκάστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, και κάθε γωνιά του σπιτιού σας και με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε το σπίτι σας ένα μέρος το οποίο θα απεχθάνονται οι αράχνες και άλλα έντομα. Αυτό το καταπληκτικό φυτό επίσης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε και από τα ποντίκια!

Μια οικονομική λύση που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συγχωρέστε τις κατσαρίδες με 1 φυτό που έχετε ήδη στην κουζίνα σας και απαλλαγείτε οριστικά από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες
Πηγή: unsplash.com

Φυσικό λίπασμα: Το άγνωστο φρούτο που διώχνει τα ζιζάνια από τις γλάστρες και ζωντανεύει ξανά τα φυτά

Η συντήρηση μιας γλάστρας στη ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως όταν πρόκειται για φυτά που βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο ή στο μπαλκόνι. Ποιο είναι το φρούτο που λειτουργεί σαν φυσικό λίπασμα και διώχνει τα ζιζάνια, ζωντανεύοντας ξανά τα άνθη;

Ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ορατό στα φύλλα, τα οποία πολλές φορές κιτρινίζουν και ξεραίνονται, λίγες μόλις μέρες μετά την αγορά του φυτού. Στο τέλος, ο επίδοξος κηπουρός μένει να αναρωτιέται εάν ικανοποίησε στο έπακρο τις ανάγκες του φυτού για νερό ή έκθεση στον ήλιο. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να πάρουν ζωή τα φυτά σας με 1 μόνο κουζινικό υλικό.

Κάτι ακόμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ωστόσο, είναι πως βασικό ρόλο για την ευδοκίμηση του φυτού μας παίζουν και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει αυτό από το έδαφος, καθώς και η ποιότητα του λιπάσματος που χρησιμοποιούμε.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να επενδύσουμε μεγάλα ποσά σε πανάκριβα λιπάσματα. Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα πολύ κοινό (και φθηνό) λίπασμα, που λειτουργεί και ως απωθητικό ζιζανίων, το οποίο συνήθως βρίσκεται σε κάθε νοικοκυριό.

Ο λόγος για τη… μπανάνα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η αυστραλιανή κυβερνητική ιστοσελίδα «Brisbane City Council», οι φλούδες της μπανάνας περιέχουν μια σειρά ωφέλιμων για τα φυτά συστατικών (ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο κ.τ.λ.).

φυτά σε γλάστρες

Πώς φτιάχνω λίπασμα από φλούδες μπανάνας

Ο πιο απλός τρόπος για να φτιάξετε φυσικό λίπασμα που θα έχει επίσης κάποιες ιδιότητες απώθησης ζιζανίων είναι το να κόψετε φλούδες από μερικές μπανάνες σε κομματάκια και να τις βάλετε μέσα σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφήστε τις μπανάνες μέσα στον κουβά με το νερό για 2 – 3 μέρες, ανακατεύοντας περιοδικά.

Έπειτα, μπορείτε να αξιοποιήσετε το νερό ως υγρό λίπασμα, ποτίζοντας με αυτό το χώμα των φυτών σας (εάν θέλετε προσθέστε και θρυμματισμένα τσόφλια αβγού για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Παράλληλα, μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα μέρος του συγκεκριμένου υγρού σε ένα μπουκάλι με σπρέι, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιείτε για ψεκάζετε τα φύλλα και τα κλαδιά των φυτών, λειτουργώντας ως ένα μη τοξικό απωθητικό ζιζανίων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share