Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κατατροπώστε τις κατσαρίδες με 1 φυσικό κόλπο και απαλλαγείτε οριστικά από τον ενοχλητικό μπελά

Το υλικό που θα σας σώσει

5 Ιουνίου 2023 16:30
Κατατροπώστε τις κατσαρίδες με 1 φυσικό κόλπο και απαλλαγείτε οριστικά από τον ενοχλητικό μπελά
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι κατσαρίδες είναι... αιωνίως μια ανησυχία μας και ποτέ δε θέλουμε να τις δούμε στο σπίτι μας, αν και φυσικά υπάρχουν τρόποι να μην τις βρούμε ποτέ.

Είναι χρήσιμο, λοιπόν, να γνωρίζετε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές, ιδεατά χωρίς την χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών για εσάς, τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας, αποφεύγοντας φυσικά και όσα τις προσελκύουν.

Έτσι τις διώχνουμε με καφέ

Μερικοί λένε ότι το κάποια ουσία που υπάρχει στον καφέ σκοτώνει τις κατσαρίδες, ενώ άλλοι λένε ότι η μυρωδιά είναι εκείνη που τις απομακρύνει. Όπως και να ‘χει, ο καφές είναι μια από τις καλύτερες φυσικές μεθόδους για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες.

Θα πρέπει να έχετε 2-3 μεγάλα γυάλινα βάζα, λίγο αλεσμένο καφέ, νερό και 2-3 μικρά ποτήρια.

Διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Γεμίστε το γυάλινο βάζο περίπου μέχρι την μέση με νερό. Βάλτε τον καφέ στα μικρά ποτήρια.
  • Τοποθετήστε ένα ποτήρι μέσα στο κάθε μεγάλο γυάλινο βάζο.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτά τα βάζα κοντά στο μέρος όπου πιστεύετε ότι φωλιάζουν κατσαρίδες, ή στα σημεία που τις έχετε παρατηρήσει πιο συχνά.

Τι συμβαίνει:

  • Η κατσαρίδα έλκεται από το άρωμα του καφέ και θα προσπαθήσει να εισέλθει στο βάζο.
  • Μόλις πέσει στο βάζο με το νερό, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει.
  • Κάθε μέρα να ελέγχετε το βάζο για να δείτε αν έχει εγκλωβισμένη κατσαρίδα και ανάλογα μπορείτε να την πετάξετε.
  • Αντικαταστήστε τον καφέ και το νερό και τοποθετήστε την παγίδα ξανά για να πιάσετε περισσότερες. Επαναλάβετε μέχρι να μην δείτε άλλες σε κανένα βάζο για μια-δυο μέρες.

Το μυστικό της γιαγιάς κάνει θαύματα: Το απλό κόλπο με την στάχτη που διώχνει κατσαρίδες, μυρμήγκια και μυρωδιές

Η γιαγιά ξέρει να κάνει θαύματα.. Και εμείς την ακούμε και μαθαίνουμε. Μάθετε πώς μπορείτε να διώξετε απλά και εύκολα κατσαρίδες, μυρμήγκια και μυρωδιές από το σπίτι σας με το κόλπο της στάχτης.

Με τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, πώς; Βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Η αλισίβα αποτελεί το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει από ρούχα και πατώματα, μέχρι τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το κουζινικό υλικό που διώχνει τα έντομα.

Η στάχτη επουλώνει τις πληγές. Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύνετε την πληγή χωρίς να ξεπλύνετε. Επίσης απομακρύνει και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις. Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες, σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του σπιτιού σας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάσουν απρόσκλητοι επισκέπτες.

Η στάχτη απωθεί τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Αν φτιάξετε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και την αλείψετε στο τριχωτό. Αν ρίξετε στάχτη στα ρούχα σας και μετά τα αποθηκεύσετε, δεν θα τα πλησιάσει ποτέ ο σκόρος. Όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε πάλι απλά τινάξτε τα. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

undefined

Ποιες είναι οι χρήσεις της στάχτης;

Αν δεν θέλετε τα φυτά σας να παγώσουν τον χειμώνα, ρίξτε πάνω τους μια στρώση από στάχτη. Θα τα βοηθήσει πολύ. Αν ο κήπος σας υποφέρει από σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες, αλλά και διάφορα άλλα έντομα, ρίξτε στον κήπο σας στάχτη. Θα τα απωθήσει σίγουρα και δεν θα ξαναπλησιάσουν.

Αν δεν ξέρετε πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια, ρίξτε λίγη στάχτη στη μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν τη στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια! Αν θέλετε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα τη στιγμή που έγινε, βάλτε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τρίψτε τον με ψίχα ψωμιού.

Αν θέλετε να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές, χρησιμοποιείστε στάχτη. Πώς; Βάλτε την πάνω σε ό,τι μυρίζει άσχημα. Παράδειγμα σε παλιά τουαλέτα. Αν το ψυγείο σας το έχουν επισκεφτεί άσχημες μυρωδιές, βάλτε σ’ ένα πιατάκι καρβουνόσκονη και ανανεώνετέ την ώσπου εξαφανιστούν όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share