Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Πείτε «αντίο» στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια με 1 κουζινικό υλικό

Θα σας λύσει τα χέρια!

2 Ιουνίου 2023 10:49
Πείτε «αντίο» στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια με 1 κουζινικό υλικό
Πηγή: unsplash.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποιοι λένε πως ο φόβος μας γι’ αυτά τα μικρά παράξενα όντα - τις κατσαρίδες - πηγάζει απ’ το γεγονός ότι είναι τα μοναδικά στη γη που θα επιβιώσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Όπως και να έχει όμως, παραβιάζουν την ιδιωτικότητα και την ηρεμία σου, όπως και τα μυρμήγκια φυσικά τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το λεμόνι για να διώξετε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι σας.

Με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνουν και τρυπώνουν στο σπιτικό σου, εισχωρούν στη ζωή σου και μολύνουν την αισθητική σου, αλλά και την υγιεινή του χώρου σου.

Πείτε «αντίο» στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια με 1 κουζινικό υλικό
Πηγή: unsplash.com

  • Κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή. Οι κατσαρίδες έλκονται από τις πηγές τροφής, οπότε μια ακατάστατη κουζίνα είναι σαν μπουφές για αυτές. Φροντίστε να σκουπίζετε αμέσως τυχόν διαρροές, να διατηρείτε τα τρόφιμα σε καλά σφραγισμένα δοχεία και να βγάζετε τακτικά τα σκουπίδια.
  • Αποκαταστήστε τυχόν διαρροές. Οι κατσαρίδες έλκονται από την υγρασία, οπότε ακόμη και μια μικρή διαρροή μπορεί να αποτελέσει ανοιχτή πρόσκληση για να μπουν μέσα. Φροντίστε να διορθώσετε αμέσως τυχόν προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Απομακρύνετε την ακαταστασία. Οι κατσαρίδες αρέσκονται να κρύβονται σε σκοτεινούς, ακατάστατους χώρους. Φροντίστε να αποσυμφορείτε τακτικά το σπίτι σας, ειδικά αν ζείτε σε διαμέρισμα ή πολυκατοικία όπου οι κατσαρίδες μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν μεταξύ των μονάδων.
  • Χρησιμοποιήστε παγίδες κατσαρίδων ή δολώματα. Αυτοί είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες και να τις αποτρέψετε από το να επιστρέψουν . Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο.
  • Καλέστε έναν επαγγελματία. Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα με κατσαρίδες, ίσως είναι καλύτερο να καλέσετε μια εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων για βοήθεια. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος και να σας συστήσουν την καλύτερη πορεία αντιμετώπισης.

Το κόλπο με το αγγούρι σε περίπτωση που παρ' όλα αυτά εμφανιστούν

Ποιος είπε πως τα αγγούρια είναι μόνο για τη σαλάτα σου; Η μυστική αυτή συνταγή μας για να γίνει πράξη χρειάζεται πέρα από αγγούρι και αλουμινόχαρτο! Χρησιμοποίησε το κουτί του για να τοποθετήσεις στο εσωτερικό του μαζί με λίγο αλουμινόχαρτο και μερικά κομμάτια ή φλούδες αγγουριού!

Άφησέ το σε ένα στρατηγικό σημείο του σπιτιού σου για να κάνει τα μαγικά του, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι χυμοί που το αγγούρι διαθέτει θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο και θα δημιουργήσουν το τέλειο δόλωμα! Οι κατσαρίδες δε θα μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του. Θα μπουν στο κουτί, βάζοντας άθελά τους τέρμα στη ζωή τους!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share