Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Μπούλινγκ» στις κατσαρίδες: Το κόλπο με το λεμόνι για να μην σας πλησιάσουν ξανά

Δώστε βάση!

1 Ιουνίου 2023 11:19
«Μπούλινγκ» στις κατσαρίδες: Το κόλπο με το λεμόνι για να μην σας πλησιάσουν ξανά
Πηγή: pexels.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν πάει το μυαλό σας! Δεν μπορείτε να φανταστείσε ποια είναι η μυρωδιά που απωθεί τις κατσαρίδες καθώς και άλλα έντομα, όπως είναι τα μυρμήγκια. Με την ευκαιρία, δείτε 5+1 φυτά που απωθούν τις κατσαρίδες και πραγματικά θα τα αγαπήσετε

Μπορεί εσείς να χρησιμοποιείτε το λεμόνι για να αρωματίζετε το σπίτι σας μιας και όπως σας έχουμε πει στο παρελθόν μερικές φέτες λεμονιού μπορούν να διώξουν ακόμα και την πιο άσχημη μυρωδιά στο σπίτι, αλλά για τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια το λεμόνι είναι «κόκκινο πανί».

«Μπούλινγκ» στις κατσαρίδες: Το κόλπο με το λεμόνι για να μην σας πλησιάσουν ξανά
Πηγή: pexels.com

Αν θέλετε, λοιπόν, να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια δεν έχετε παρά να στύψετε 2-3 λεμόνια και να ρίξετε το υγρό μέσα σε ένα βαποριζατέρ.

Ψεκάστε σε όλα τα σημεία που συνηθίζετε να βλέπετε τα ενοχλητικά έντομα και θα διαπιστώσετε ότι θα εξαφανιστούν.

Έχουν τις κρυψώνες τους: 5 σημεία του σπιτιού που κρύβονται οι κατσαρίδες και δεν τα γνωρίζαμε

Οι ενοχλητικοί και αποτροπιαστικοί αυτοί εισβολείς, οι γνωστές σε όλους μας κατσαρίδες, είναι γνωστό ότι μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες που μπορούν να μεταδώσουν κάποια ασθένεια. Συχνά όταν επισκέπτεστε το μπάνιο στη μέση της νύχτας, έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια κατσαρίδα που περπατά στο πάτωμα ή στους τοίχους σας, με αποτέλεσμα να σας αναστατώνουν τη βραδιά. Αλλά χειρότερο από το να βλέπετε ζωντανά τις κατσαρίδες, είναι να να γνωρίζετε ότι σίγουρα κρύβονται και περισσότερες κάπου μέσα στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες.

5 σημεία του σπιτιού που αγαπούν οι κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες αγαπούν τις συσκευές της κουζίνας

Ανατριχιάζετε με την σκέψη των κατσαρίδων που κρύβονται στο πίσω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων, του ψυγείου ή του φούρνου σας; Δυστυχώς, οι χώροι αυτοί – μαζί με άλλες συσκευές της κουζίνας, όπως φρυγανιέρες και καφετιέρες – μπορούν να είναι «θέρετρα αναψυχής» για έντομα και παράσιτα όπως οι κατσαρίδες, λόγω των ιδανικών συνθηκών ζέστης και υγρασίας καθώς και λόγω της αφθονίας τροφής στο χώρο.

Μετά τα γεύματα, καθαρίστε τους πάγκους και κάτω από τις συσκευές της κουζίνας, βάλτε ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστε τακτικά, μεταφέρετε τα σκουπίδια έξω και κρατήστε τις αποχετεύσεις στο νεροχύτη καθαρές.

Ντουλάπια

Σας πέρασε από το μυαλό ότι οι κατσαρίδες δεν μπορούν να διεισδύσουν στα ντουλάπια σας; Ξανασκεφτείτε το! Δεν τις εμποδίζει τίποτα να χωθούν σε ντουλάπια για να τραφούν με τυχόν κομμάτια τροφίμων που μπορεί να έχουν μείνει. Καθαρίστε τα ντουλάπια σας για να τα κάνετε λιγότερο φιλόξενα. Επιπλέον, αποθηκεύστε τρόφιμα όπως σπόρους, ζυμαρικά και τροφές για ζώα σε σφραγισμένα αεροστεγή δοχεία.

Έχουν τις κρυψώνες τους: 5 σημεία του σπιτιού που κρύβονται οι κατσαρίδες και δεν τα γνωρίζαμε

Αποχετεύσεις και σωλήνες αποχέτευσης

Οι σωλήνες που περνούν από το σπίτι σας συνήθως βρίσκονται σε σκοτεινά μέρη, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο υπόγειο ή κάτω από νεροχύτες. Ελέγχετε τακτικά τις αποχετεύσεις, τους σωλήνες και τις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες ή διαρροές. Επιπλέον, σφραγίστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες γύρω από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που οδηγούν στο ύπαιθρο για να δώσουν στις κατσαρίδες ένα λιγότερο σημείο πρόσβασης.

Έπιπλα

Δεν είστε οι μόνοι που πιστεύετε ότι ο καναπές είναι ωραίος και άνετος. Οι κατσαρίδες κάποιες φορές ζουν στον καναπέ σας, ειδικά εάν συνηθίζετε να τρώτε εκεί και να σας πέφτουν ψίχουλα. Το χειρότερο είναι ότι οι κατσαρίδες μπορούν να αποθέσουν τα αυγά τους μέσα και πάνω στα έπιπλά σας. Για να το αποφύγετε αυτό κάντε τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα των επίπλων καθώς και επιθεώρηση των ξύλινων επίπλων για περιβλήματα αυγών.

Γωνίες και ρωγμές

Τα σπίτια και τα διαμερίσματα έχουν κάθε είδους γωνίες και ρωγμές που μπορούν να κάνουν εξαιρετικά κρησφύγετα των κατσαρίδων. Eπιθεωρήστε το σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρωγμές και οι σχισμές είναι σφραγισμένες.

Σκουριά στο μπάνιο: 3 μαγικές συνταγές για να την εξαφανίσετε στο πις φυτίλι

Όσο και αν προσέχετε το μπάνιο σας, η σκουριά είναι ένα πρόβλημα που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί με το πέρασμα των χρόνων. Υπάρχει ωστόσο ένας τρόπος για να την εξαφανίσετε με απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Με την ευκαιρία, δείτε 6 αποδοτικά κόλπα για να εξαφανίσετε τους ενοχλητικούς λεκέδες από το μπαλκόνι.

Μαγειρική σόδα, Λεμόνι, Κρεμόριο

Για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό και να εξαφανίσετε τη σκουριά μια για πάντα θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και κρεμόριο σε ίσες ποσότητες (μπορείτε να βρείτε κρεμόριο σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία). Προσθέστε στο μείγμα σας αρκετό χυμό λεμονιού για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

Καλύψτε τη σκουριά με την πάστα που μόλις φτιάξατε και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και η σκουριά θα έχει εξαφανιστεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μείγμα για το σιφόνι, τη μπανιέρα και οποιοδήποτε σημείο του μπάνιου που έχει σκουριά.

Σκουριά στο μπάνιο: 3 μαγικές συνταγές για να την εξαφανίσετε στος πις φυτίλι

Αλάτι και Λάιμ

Βάλτε αλάτι πάνω στη σκουριά και αμέσως μετά πιέστε το κομμένο στη μέση λάιμ πάνω στο αλάτι και στη σκουριά. Αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 2-3 ώρες και αμέσως μετά τρίψτε καλά τον λεκέ με το λάιμ. Η σκουριά θα εξαφανιστεί.

Πατάτα και Σαπούνι Πιάτων

Ξεκινήστε κόβοντας μια πατάτα στη μέση και βυθίζοντας την πατάτα μέσα σε υγρό πιάτων. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share