Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κάντε τις γλάστρες με τα φυτά στο μπαλκόνι να πάρουν ζωή με 1 κουζινικό υλικό «έκπληξη»

Θα σας λύσει τα χέρια!

28 Μαΐου 2023 15:22
Κάντε τις γλάστρες με τα φυτά στο μπαλκόνι να πάρουν ζωή με 1 κουζινικό υλικό «έκπληξη»
Από Ανθή Κουρεντζή

Τα πλεονεκτήματα των φυτών στο σπίτι είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους: δίνουν ζωντάνια, αποτελούν εξαιρετικά διακοσμητικά στοιχεία και ανανεώνουν τον αέρα και την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Με την ευκαιρία, δείτε έξυπνα κολπάκια για να ποτίζονται τα φυτά σας όταν λείπετε για διακοπές.

Βέβαια, τα φυτά χρειάζονται και την ανάλογη φροντίδα – κάτι που δεν είναι απαραίτητα δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο και την προσοχή σας. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω πώς ένα φίλτρο καφέ μέσα στις γλάστρες μπορεί να κάνει τη ζωή σας – και των φυτών σας – πιο εύκολη!

Επιτρέπει στο νερό, αλλά όχι και στο χώμα, να στραγγίξει Ένα φίλτρο καφέ στον πάτο της γλάστρας σας θα επιτρέψει στο νερό να φύγει, αλλά θα συγκρατήσει το χώμα μέσα στην γλάστρα. Όταν το χώμα φεύγει από τις τρύπες της γλάστρας είναι πιθανό να τις βουλώσει με αποτέλεσμα να σαπίσουν οι ρίζες και ίσως και ολόκληρο το φυτό. Στα πλεονεκτήματα είναι επίσης το γεγονός ότι το χώμα αυτό μπορεί να λερώσει την περιοχή γύρω από τη γλάστρα δημιουργώντας ακαταστασία. Με το φίλτρο έχετε λύσει αυτό το πρόβλημα.

Κάντε τις γλάστρες με τα φυτά στο μπαλκόνι να πάρουν ζωή με 1 κουζινικό υλικό «έκπληξη»

Δίνει στα φυτά το περισσότερο δυνατό χώμα Τα φυτά χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο χώμα για να αναπτύξουν τις ρίζες τους. Το φίλτρο του καφέ είναι μια λύση πολύ καλύτερη από τις πέτρες που συνήθως τοποθετούνται στη βάση της γλάστρας γιατί δεν καταλαμβάνει καθόλου όγκο και έτσι εξασφαλίζετε περισσότερο χώμα μέσα στη γλάστρα για τα φυτά.

Κρατάει την υγρασία Τα φίλτρα καφέ είναι απορροφητικά και γι αυτό μπορούν να συγκρατήσουν μια μικρή ποσότητα υγρασίας μετά από κάθε πότισμα. Η ποσότητα αυτή είναι μικρή για να κάνει τις ρίζες να σαπίσουν, αλλά αρκετή για να δώσει στα φυτά σας μια ανάσα σε περίπτωση που ξεχάσετε να τα ποτίσετε.

Μπορείτε να τους αλλάξετε γλάστρες χωρίς να λερώσετε Όταν έρθει η ώρα να μεταφυτέψετε το φυτό σας, το φίλτρο του καφέ θα συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα χώματος έτσι ώστε να μην καταλήξετε με ένα μπαλκόνι που να είναι σαν να έχει πέσει… πυρηνική βόμβα. Μπορείτε, μάλιστα, να τοποθετήσετε το φυτό μαζί με το φίλτρο στην καινούργια γλάστρα – άλλωστε τα φίλτρα αυτά είναι διασπώμενα. Μην ξεχάσετε, όμως, να τοποθετήσετε και ένα καινούργιο φίλτρο στον πάτο!

Έβαλε σε μια γλάστρα ένα παγάκι... Μια εβδομάδα αργότερα δε φαντάζεστε τι συνέβη με το φυτό (photo)

Έβαλε σε μια γλάστρα με ορχιδέα ένα παγάκι. Μια εβδομάδα αργότερα έγινε κάτι απίθανο. Η Ορχιδέα είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα αγοράζουμε συνήθως για το όμορφο άνθος τους. Αλλά έρχεται η στιγμή που τα λουλούδια πέφτουν και αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Η μέση διάρκεια της ανθοφορίας ορχιδέας Phalaenopsis είναι 3 μήνες. Αυτό συμβαίνει συνήθως για δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Το διάστημα μεταξύ ανθοφορίας μπορεί να καθυστερήσει για αρκετούς μήνες. Επίσης μια γυναίκα έριξε παγάκια στο σιφόνι του νεροχύτη και απαλλάχτηκε από το πρόβλημα της κάθε νοικοκυράς.

γλάστρα με ορχιδέα παγάκι

Πως μπορώ να κάνω μια ορχιδέα να ανθίσει.

1. Τοποθετήστε την σε μια γλάστρα το βράδυ σε ένα δροσερό μέρος. (15 βαθμοί)

2. Μειώστε την ποσότητα του αζώτου στα λιπάσματα.

3.Ύγρανση του αέρα γύρω από το φυτό.

4. Βάλτε την γλάστρα με την ορχιδέα σε ένα σκοτεινό μέρος για 5 ημέρες. Μετά από 3 εβδομάδες η ορχιδέα θα αρχίσει να ανθίζει.

5. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παγάκι για να ανθίσει ακόμη πιο γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share