Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Έφυγες για διακοπές; Tips για να ποτίζονται τα φυτά σου, όσο λείπεις

Ένα κομμάτι σκοινί αρκεί για να διατηρηθούν ζωντανά

28 Μαΐου 2023 11:53
Έφυγες για διακοπές; Tips για να ποτίζονται τα φυτά σου, όσο λείπεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι διακοπές φτάνουν και σιγά σιγά η διάθεση αλλάζει! Ετοιμάζεις βαλίτσες, μπαίνεις στο καράβι και φτάνεις στο νησί που έχεις επιλέξει με χαλαρή και καλοκαιρινή διάθεση.

Τα μέρη που θα επισκεφθείς τα έχεις βρει. Τις παραλίες που θα ρίξεις τις βουτιές σου τις έχεις κάνει ήδη pin στον χάρτη, μαζί με τα μαγαζιά που θα απολαύσεις το γεύμα σου. Τα σετάκια που θα φορέσεις για τις ανέμελες βόλτες στα σοκάκια, επίσης, τα έχεις πακετάρει – πρώτα πρώτα. Όλα είναι έτοιμα για να ζεις τις τέλειες διακοπές. Έχεις προγραμματίσει τα πάντα για να ζήσεις το νησί όπως πρέπει. Ωστόσο, κάποια πράγματα μένουν πίσω. Τι θα γίνει με τα φυτά; Με την ευκαιρία, δείτε εδώ τα φυτά που θα κρατήσουν την υγρασία μακριά από το σπίτι σας

Φυτά εσωτερικού χώρου: Ένα κομμάτι σκοινί αρκεί για να διατηρηθούν ζωντανά

Οι διακοπές και τα φυτά αποτελούν εξ ορισμού το αντικρουόμενο δίδυμο που συνοδεύεται από μια πικρή ιστορία αλήθειας. Όσο χαρούμενη γυρνάς από τις διακοπές σου, άλλο τόσο λυπάσαι για τα μαραζωμένα φυτά που θα αντικρίσεις με το που ανοίξεις την πόρτα. Ειδικότερα όταν μιλάμε για τα φυτά που έχεις μέσα στο σπίτι σου και τα οποία προσπαθείς εδώ και τόσο καιρό να μεγαλώσεις.

Όπως σίγουρα θα γνωρίζεις, λοιπόν, το φως και το (σωστό) πότισμα είναι οι 2 βασικότερες προϋποθέσεις που χρειάζονται τα φυτά για να διατηρηθούν ζωντανά και να ευδοκιμήσουν. Με το φως για όσο διάστημα λείπεις από το σπίτι και τα παντζούρια μένουν αναγκαστικά κλειστά, θα καταπιαστούμε σε άλλο άρθρο. Όσο για το πότισμα, το TikTok έχει το σωτήριο watering hack που έψαχνες. Έτσι, δεν θα θρηνήσεις ποτέ ξανά, κανένα φυτό.

Θα χρειαστείς μονάχα μία κατσαρόλα και ένα κομμάτι βαμβακερό, μακραμέ σκοινί. Έπειτα, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να γεμίσεις την κατσαρόλα με νερό, να τοποθετήσεις την μία άκρη του σκοινιού μέσα σε αυτήν και την άλλη όσο πιο βαθιά στο χώμα της γλάστρας γίνεται. Έτσι απλά, τα φυτά σου θα παραμείνουν ενυδατωμένα για όσο χρονικό διάστημα απουσιάζεις.

Σημαντικό: Φρόντισε να τοποθετήσεις την κατσαρόλα σε πιο ψηλό επίπεδο από τις γλάστρες (πχ. μπορείς να τοποθετήσεις την κατσαρόλα πάνω σε ένα τραπεζάκι και τις γλάστρες στο πάτωμα, όπως έκανε η κοπέλα στο βίντεο). Τσέκαρε, επίσης, ότι η μία άκρη του σκοινιού ακουμπάει στον πάτο της κατσαρόλας.

Και αν αμφιβάλεις για τα αποτελέσματα, τσέκαρε το παραπάνω βιντεάκι που δείχνει πώς είναι τα φυτά μετά από 12 ημέρες. Σχεδόν όλα είναι υγιή και το χώμα τους είναι νωπό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share