Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπιτικοί αφυγραντήρες: Τοποθετήστε αυτά τα φυτά στο σπίτι σας και θα απαλλαγείτε από την υγρασία μια για πάντα

Δώστε βάση!

27 Μαΐου 2023 14:09
Σπιτικοί αφυγραντήρες: Τοποθετήστε αυτά τα φυτά στο σπίτι σας και θα απαλλαγείτε από την υγρασία μια για πάντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν τέσσερα είδη φυτών εσωτερικού χώρου που βοηθούν στην καταπολέμηση της μούχλας στο σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν πως λειτουργούν ως φυσικοί αφυγραντήρες. Με την ευκαιρία, δείτε τα 20 κορυφαία ανθεκτικά φυτά για όλες τις εποχές.

Η σανσεβιέρια, το σπαθίφυλλο, ο αγγλικός κισσός και οι φοίνικες βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα, κάτι που καθιστά το περιβάλλον λιγότερο επιρρεπές στη μούχλα.

Και, σύμφωνα με τους ειδικούς της Gardening Express, τα φυρά αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε ζεστούς και υγρούς χώρους όπως τα μπάνια.

«Η χρήση φυτών για να κρατήσετε τη μούχλα μακριά από το σπίτι σας είναι ένας πρακτικός και φυσικός τρόπος για να ελέγξετε την υγρασία» εξήγησαν οι ειδικοί μιλώντας στην The Express. «Η ομορφιά αυτής της φυσικής λύσης είναι πως θα παρατηρήσετε βελτίωση, ενώ θα απολαμβάνετε και τα όμορφα φυτά» πρόσθεσαν.

Ποια είναι τα φυτά κατά της μούχλας και της υγρασίας

Σπιτικοί αφυγραντήρες: Τοποθετήστε αυτά τα φυτά στο σπίτι σας και θα απαλλαγείτε από την υγρασία μια για πάντα

Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός είναι μια πολύ καλή λύση για την απομάκρυνση της αερομεταφερόμενης μούχλας από υγρούς χώρους και είναι εξαιρετικός για μικροσκοπικούς χώρους και στενά μπάνια. Αυτά τα φυτά χρειάζονται τακτικό πότισμα και ευδοκιμούν επίσης σε φωτεινό, έμμεσο φως και κάπου με ροή αέρα.

Μια ιδανική λύση για το συγκεκριμένο φυτό είναι οι κρεμαστές γλάστρες, δεδομένου πως είναι ένα φυτό τοξικό για τα κατοικίδια.

Σπαθίφυλλο

Το ταπεινό σπαθίφυλλο είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για την αφύγρανση υγρών χώρων, αλλά, όπως και ο αγγλικός κισσός, είναι επίσης εξαιρετικά τοξικό για τα κατοικίδια ζώα.

Το σπαθίφυλλο δεν χρειάζεται άμεσο φως για να ευδοκιμήσει και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και κάτω από λάμπες φθορίου, κάτι που σημαίνει ότι τα πάνε καλά σε μπάνια. Όσο για την περιποίησή τους, το σκούπισμα των φύλλων και το κόψιμο των λουλουδιών που έχουν μαραθεί θα διασφαλίσουν την καλή ανάπτυξή τους.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πως εάν τοποθετήσετε τα σπαθίφυλλα σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, θα παράγουν περισσότερο φως, ενώ εκείνα με περισσότερο φως θα ανθίζουν πιο συχνά.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για τη συγκεκριμένη δουλειά και είναι ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο, κάτι που το καθιστά το τέλειο φυτό για αρχάριους.

Έρευνες της NASA δείχνουν ότι τα φυτά αυτά φιλτράρουν επίσης τις οικιακές τοξίνες, που σημαίνει ότι διατηρούν τον αέρα καθαρό, ενώ εμποδίζουν παράλληλα τη μούχλα να αναπτυχθεί. Τα συγκεκριμένα φυτά ανθίζουν «κάθε λίγα χρόνια» και έχουν γλυκά μυρωδάτα άνθη.

Φοίνικες

Οι φοίνικες απορροφούν επίσης την υγρασία μέσω των φύλλων τους. Ποικιλίες όπως οι φοίνικες μπαμπού, ο φοίνικες ρομπελίνι και ο αρέκα αναπτύσσονται καλά σε εσωτερικούς χώρους και είναι ιδανικά για την αποτροπή της δημιουργίας μούχλας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share