Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024

Πάπαλα με τα κουνούπια: Τα 3 μυρωδάτα φυτά που απωθούν τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού

Θα σας σώσουν από το μαρτύριο

2 Ιουνίου 2023 12:57
Πάπαλα με τα κουνούπια: Τα 3 μυρωδάτα φυτά που απωθούν τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού
Από Ανθή Κουρεντζή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό όταν ένα κουνούπι τριγυρίζει πάνω από το κεφάλι μας την ώρα που προσπαθούμε να κοιμηθούμε. Με την ευκαιρία, δείτε τον λόγο που τα κουνούπια τσιμπούν εσάς και όχι τον διπλανό σας.

Το καλοκαίρι, δε, αποτελεί την εποχή που τα περισσότερα κουνούπια κάνουν έντονη την εμφάνισή τους και δημιουργούν... πονοκέφαλο σε πολλούς. Ένας φυσικός τρόπος να απωθήσουμε τα κουνούπια από το σπίτι ή το μπαλκόνι μας είναι να βάλουμε κάποια συγκεκριμένα φυτά.

Δείτε τρία από αυτά που λειτουργούν σαν εντομοαπωθητικά

  • Λεβάντα

Η λεβάντα είναι μια από τις μυρωδιές που δεν αγαπούν τα κουνούπια. Βάλτε την κοντά σε πόρτες και παράθυρα για να απωθήσετε τα κουνούπια να μπουν στο σπίτι.

Πάπαλα με τα κουνούπια: Τα 3 μυρωδάτα φυτά που απωθούν τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού
(pixabay.com)

  • Μέντα

Σύμφωνα με έρευνες, η φρέσκια μυρωδιά της μέντας είναι και εντομοαπωθητική. Η δράση της μέντας είναι αρκετά ισχυρή ενώ το εν λόγω φυτό είναι και αρκετά οικονομικό.

  • Βασιλικός

Ένα κλασικό φυτό κατά των εντόμων και κυρίως των κουνουπιών. Με ένα γλαστράκι πάνω στο τραπέζι σας θα αποφύγετε πολλά τσιμπήματα.

Για να μην σας «κάψει» η ΔΕΗ: Το κόλπο με το κλιματιστικό για καταναλώνει λιγότερο ρεύμα

Είναι γεγονός πως όσο οι μέρες περνούν η θερμοκρασία όλο και θα ανεβαίνει. Η αναζήτηση δροσιάς στο σπίτι είναι μια συνεχής διαδικασία… επιβίωσης, με το κλιματιστικό να είναι ο πρώτος σωτήρας. Παρ' όλα αυτά, για να μην σας «κάψει» η ΔΕΗ, σας αποκαλύπτουμε το κόλπο για να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα.

Οι ζέστες «έπιασαν» για τα καλά και τα 40άρια έκαναν την εμφάνισή τους. Τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και το air condition, είναι σχεδόν επιβεβλημένο. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με ανοιχτό τον ανεμιστήρα.

Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τα έξοδα του κλιματιστικού, ώστε και να δροσιζόμαστε αλλά και να μην «καιγόμαστε» όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ;

Ναι, υπάρχει και μπορεί να κάνει το κλιματιστικό να «καίει» έως και 40% λιγότερο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας ανεμιστήρας οροφής, το κόστος του οποίου ξεκινά από 20 ευρώ.

ανεμιστήρας στο ταβάνι

Τοποθετώντας τον στην οροφή του καθιστικού, όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες, ο κρύος αέρας ανακυκλώνεται πιο αποτελεσματικά επιτρέποντας στο κλιματιστικό να δροσίζει περισσότερο με πολύ λιγότερη ενέργεια.

Βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα οροφής και ανεβάστε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού μέχρι και 4 βαθμούς.

Θα δείτε και μόνοι σας ότι δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από τις προηγούμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share