Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό

Ιδού!

5 Αυγούστου 2022 13:28
Μεγάλη προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρ΄ όλα αυτά, χρειάζεται προσοχή και μέτρο! Και αυτό γιατί, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ο ανεμιστήρας σε λειτουργία ολόκληρο το βράδυ, εγκυμονεί κινδύνους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάνε τον ανεμιστήρα να λειτουργεί σαν air-condition: Εύκολα και πρακτικά tips για να δροσιστείς οικονομικά αυτό το καλοκαίρι

Ο λόγος είναι ότι παρά το γεγονός ότι κινεί τον αέρα, δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο.

Ειδικά οι αλλεργικοί και όσοι έχουν άσθμα, δεν πρέπει έτσι σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, γιατί η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέουν όταν κοιμούνται.

Επίσης, όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, ώστε να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του, καθώς αυτή θα εκτοξευτεί στον αέρα όταν τον ενεργοποιήσετε.

Παράλληλα, ο ανεμιστήρας μπορεί να ερεθίσει τα μάτια ιδίως όσων φορούν φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μεγάλη προσοχή! Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με τον ανεμιστήρα ανοιχτό

Ο κίνδυνος φυσικά αυξάνεται κατακόρυφα στα άτομα που κοιμούνται με τα μάτια τους μισάνοιχτα (και είναι περισσότεροι από όσους φαντάζεστε).Τέλος, ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς.

Ο πόνος στο σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα…

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share