Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λασπώνουν τα μακαρόνια;: Ξεχάστε όσα ξέρατε, αυτό είναι το απόλυτο «τρικ» για να το αποφύγετε

Το κόλπο που θα σας βοηθήσει

31 Μαρτίου 2023 13:11
Λασπώνουν τα μακαρόνια;: Ξεχάστε όσα ξέρατε, αυτό είναι το απόλυτο «τρικ» για να το αποφύγετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιο κόλπο μπορείτε να κάνετε για να μη «λασπώνουν» τα μακαρόνια; Παρότι το βράσιμο των μακαρονιών θεωρείται μία απλή πρακτική, πολλές φορές κάνουμε λάθη με αποτέλεσμα τα ζυμαρικά να «λασπώνουν». Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό των Ιταλών σεφ για να «δένουν» τα μακαρόνια με κάθε σάλτσα.

Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε για να το αποφύγουμε;

Το σούρωμα

Μπορεί να έχετε αγοράσει την αγαπημένη σας μάρκα, να έχετε τηρήσει το χρόνο βρασμού, κι όμως πάλι να σας έχουν λασπώσει και να μην είναι όπως ακριβώς τα θέλετε. Αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα.

Το βασικό, λοιπόν, είναι να μην τα ξεπλύνετε με νερό μετά το βράσιμο. Πρέπει να τα σουρώσετε και τα επαναφέρετε έτσι στην κατσαρόλα. Εκείνη τη στιγμή θυμηθείτε να βάλετε ένα φλυτζάνι με νερό και να ανακατέψετε καλά. Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό.

Λασπώνουν τα μακαρόνια;: Ξεχάστε όσα ξέρατε, αυτό είναι το απόλυτο «τρικ» για να το αποφύγετε

«Ξινίλα» τέλος: Το κόλπο που θα αλλάξει για πάντα τη γεύση στα μακαρόνια

Τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα γρήγορα αλλά απολαυστικά φαγητά που φτιάχνουμε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποια ζυμαρικά με ποια σάλτσα: Δεν κάνουν όλα τα μακαρόνια για όλες τις σάλτσες

Η σάλτσα ντομάτας είναι γενικώς από τις αγαπημένες πολύ κόσμου και το τέλειο συνοδευτικό στα ζυμαρικά και εννοείται στην πίτσα μαζί με άλλα υλικά. Ωστόσο, ειδικά όταν την φτιάχνετε με φρέσκιες ντομάτες που είναι και αρκετά υγιεινή, νιώθετε αυτή την «ξινίλα» της ντομάτας που συνήθως δεν σου επιτρέπει να χωνέψεις τόσο καλά μετά.

«Ξινίλα» τέλος: Το κόλπο που θα αλλάξει για πάντα τη γεύση στα μακαρόνια

Ωστόσο, υπάρχει ένα και μοναδικό υλικό το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και να «σπάσει» την έντονη οξύτητα της ντομάτας που βάζετε. Θα αλλάξει γενικώς τη γεύση που έχεις στο μυαλό σου για τα μακαρόνια με σάλτσα. Και δεν είναι άλλη από τη ζάχαρη. Μία πρέζα ζάχαρης αρκεί για να γλυκάνει περισσότερο την κόκκινη σάλτσα και η διαφορά είναι αισθητή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share