Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Πήρε μία πατάτα και έβαλε μέσα ένα αυγό - Ο λόγος; Καταπληκτικός ...

Δείτε το βίντεο

28 Μαρτίου 2023 14:30
Πήρε μία πατάτα και έβαλε μέσα ένα αυγό - Ο λόγος; Καταπληκτικός ...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας αρέσει να πηγαίνετε για κάμπινγκ ή για ψάρεμα; Σας αρέσει να περνάτε τις ώρες σας αργά το βράδυ στην θάλασσα ή έξω από μια σκηνή; Τότε θα λατρέψετε και την παρακάτω ιδέα. Με την ευκαιρία, δείτε τον τρόπο για να μην πρασινίζει ο κρόκος του αυγού όταν το βράζετε...

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι «NorthSurvival» και μας δείχνει πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εύκολο και υγιεινό πρωινό. Πήρε μια πατάτα και την «άδειασε» στην συνέχεια έσπασε το αβγό και το έριξε στο εσωτερικό της πατάτας και την έβαλε στην φωτιά. Το κανάλι NorthSurvival σημειώνει ότι αυτός δεν είναι ένας τρόπος επιβίωσης – είναι απλά ένας έξυπνος τρόπος για να μαγειρέψουμε ένα αυγό.

Δείτε το βίντεο:

Προσοχή! Αν σπάσετε αυγό και δείτε αυτό μέσα, πετάξτε το αμέσως

Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, που περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα και αποτελούν υπερτροφή. Όμως υπάρχει κάτι που αν το δείτε μέσα στο αυγό, θα πρέπει να το πετάξετε!

Η υπερτροφή αυτή είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να ξεφλουδίσετε χωρίς καθόλου κόπο ένα βραστό αυγό!

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας, ενώ η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

undefined

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό μέσα στο αυγό, πετάξτε το αμέσως!

Αν σπάσετε αυγό και δείτε να έχει μια ροζ ή ιριδίζουσα απόχρωση πετάξτε το άμεσα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η αλλαγή χρώματος ή ο ιριδισμός, όσο απαλός και αν είναι, μπορεί να υποδηλώνει αλλοίωση λόγω βακτηρίων ψευδομονάδας (Pseudomonas).

Αυτός είναι ο πιο συχνός τύπος αλλοίωσης στο αυγό και η κατανάλωση αυγών μολυσμένων με τέτοια βακτήρια, μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

«Αυτό το βακτήριο παράγει μια πρασινωπή, φθορίζουσα, υδατοδιαλυτή χρωστική ουσία στο ασπράδι του αυγού. Αν συναντήσετε ένα αυγό με ένα ασπράδι αυγού εκτός κανονικού χρώματος, πετάξτε το», συμβουλεύουν οι ειδικοί στο Κέντρο Ασφάλειας Αυγών.

Εκτός από το να προσέχετε τον ροζ, ή ιριδίζοντα χρωματισμό, σύμφωνα με μία μελέτη, υπάρχουν και άλλα σημάδια ότι τα αυγά σας είναι μολυσμένα με βακτήρια Pseudomonas.

«Τα χαλασμένα αυγά εκπέμπουν διαφορετικές άσχημες μυρωδιές, όπως ξινή, μούχλα, ή φρουτώδη» αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Poultry Science.

Εκτός από τις αλλαγές στο χρώμα του ασπραδιού, το οποίο μπορεί επίσης μερικές φορές να φαίνεται πράσινο, το ασπράδι υγροποιείται, γίνεται ινώδες και σχηματίζεται μια υπόλευκη και αργότερα καφετί κρούστα στον κρόκο”, συμπληρώνουν οι ερευνητές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share