Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Δεν θα το δείτε ξανά: Ο μόνος τρόπος για να μην πρασινίζει ο κρόκος του αυγού όταν το βράζετε

Πώς μπορεί εύκολα να αποφευχθεί

27 Μαρτίου 2023 14:52
Δεν θα το δείτε ξανά: Ο μόνος τρόπος για να μην πρασινίζει ο κρόκος του αυγού όταν το βράζετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θωρείται συνήθως από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε ένα καλοβρασμένο και πεντανόστιμο αυγό, για το μάτι τουλάχιστον. Αυτή η πρασινωπή απόχρωση που αποκτά κάποιες φορές ο κρόκος και δεν τον κάνει καθόλου δελεαστικό.

Συμβαίνει μάλιστα για έναν απλό λόγο, επειδή έχει παραβράσει. Το αυγό περιέχει σίδηρο και θειούχα άλατα και όταν υπερθερμαίνεται, ο σίδηρος αντιδρά με το θείο και αποδίδουν θειικό σίδηρο. Με την ευκαιρία, αν σπάσετε αυγό και δείτε αυτό μέσα, πετάξτε το αμέσως!

Αυτός ευθύνεται για το πρασίνισμα στην επιφάνεια του κρόκου. Μόνο όταν παραβράσει το αυγό απελευθερώνονται ο σίδηρος και τα θειούχα άλατα από τις πρωτεΐνες που τα περιέχουν.

Δεν θα το δείτε ξανά: Ο μόνος τρόπος για να μην πρασινίζει ο κρόκος του αυγού όταν το βράζετε

Κίνδυνο για την υγεία δεν παρουσιάζει αυτή η αντίδραση, είναι απλώς αντιαισθητική στην όψη. Για να την αποφύγουμε, ο τρόπος είναι να αφήνουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει έντονα, κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι.

Εκεί θα αφήσουμε τα αυγά να βράσουν για 10-12 λεπτά…

Βουτάει ένα αυγό σε ξύδι και μετά σε σιρόπι! Σοκαριστικό αποτέλεσμα! (Video)

Δεν φαντάζεστε τι γίνεται όταν βουτάς ένα αυγό σε ξύδι και μετά σε σιρόπι!

Ρίξτε ένα αυγό μέσα σε πατάτα και περιμένετε 5 λεπτά! Το αποτέλεσμα... θα σας αφήσει άφωνους!

Αρχικά, το αβγό βυθίζεται σε ένα ποτήρι με ξίδι και μένει εκεί για μία μέρα. Ύστερα, το βγάζουν από εκεί και είναι εμφανώς πολύ πιο μεγάλο από ένα κλασικό αβγό και μοιάζει να είναι κάπως λαμπερό.

Καθάρισε ένα σφιχτό αβγό εύκολα με αυτό τον τρόπο!

Έπειτα, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με σιρόπι σφενδάμου και μένει εκεί πάλι για μία μέρα. Στη συνέχεια, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με νερό και μπλε βαφή. Ύστερα από μία ακόμα μέρα, το αβγό είναι πλέον μπλε, είναι ακόμα μεγαλύτερο και μοιάζει να μπορεί να σπάσει, καθώς αναπηδά σαν τρελόμπαλα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αληθινό το συγκεκριμένο βίντεο. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share