Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πάρτε μια πατάτα κόψτε την σε φέτες και απαλλαγείτε από το χρόνιο πρόβλημα των ραγάδων

Το μυστικό που θα σας σώσει

9 Μαρτίου 2023 13:12
Πάρτε μια πατάτα κόψτε την σε φέτες και απαλλαγείτε από το χρόνιο πρόβλημα των ραγάδων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις ραγάδες συνήθως ευθύνεται η απότομη αύξηση του ύψους, η απότομη αύξηση του βάρους όπως και η απότομη ελάττωση βάρους και τέλος κάποια νοσήματα όπως η μακρόχρονη λήψη κορτικοστεροειδών, χρόνιες ηπατοπάθειες, φυματίωση, νευρογενής ανορεξία κ.α.

Επίσης, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε εγκύους. Εκτός αυτών για την δημιουργία των ραγάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή και η άσκηση. Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε το κόλπο με το λεμόνι και το ελαιόλαδο για να εξαφανίσετε τις ραγάδες.

Εσείς που οι ραγάδες σας μόλις εμφανίστηκαν και έχουν ακόμα έντονο ροζ χρώμα όμως, πέστε με τα μούτρα στη δουλειά αμέσως.

Τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε τις ραγάδες;

Χυμός πατάτας

Ο χυμός πατάτας χάρη στις βιταμίνες που περιέχει βοηθά στην ανάπτυξη κι αποκατάσταση του δέρματος. Κόψτε μία μεσαίου μεγέθους πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε με ένα από αυτά την περιοχή των ραγάδων. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πάρτε μια πατάτα κόψτε την σε φέτες και απαλλαγείτε από το χρόνιο πρόβλημα των ραγάδων

Ό,τι πιο νόστιμο: Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πατάτες ψητές με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο

Μια υπέροχη συνταγή, απλή και εύκολη, για ολόκληρες πατάτες ψημένες στο φούρνο με τη φλούδα τους. Ένα τέλειο συνοδευτικό, που μπορεί να μετατραπεί και σε ένα ιδανικό κυρίως πιάτο, αφού μπορούμε να διαλέξουμε μεγαλύτερες πατάτες και να τις γεμίσουμε με ό,τι τραβάει η όρεξή μας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Μπαμπάτσικα» μπιφτέκια: Πετάει τριμμένη πατάτα στον κιμά και τον αφήνει στην άκρη - Λίγο μετά συμβαίνει το απίστευτο

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 8 μέτριες πατάτες, όμοιες περίπου μεταξύ τους
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα τύπου Philadelphia (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι χοντρό & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ό,τι πιο νόστιμο: Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πατάτες ψητές με τη φλούδα σε αλουμινόχαρτο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με μια μικρή βούρτσα χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.

Τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε την καθεμία ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο.

Τις βάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 βαθμούς για 1 με 1 ½ ώρα (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας και τον φούρνο).

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, με το σκόρδο, τον άνηθο, το τυρί (αν χρησιμοποιούμε), το ξύσμα λεμονιού και λίγο πιπέρι.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ανοίγουμε στη μέση και μοιράζουμε στο άνοιγμα το περιεχόμενο από το μπολ. Τις σερβίρουμε ζεστές με το αλουμινόχαρτο ή χωρίς αυτό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share